Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Λάρισα: Μέσα σε τρεις μήνες “άνοιξε” 18 σπίτια ο διαρρήκτης

Λάρισα: Μέσα σε τρεις μήνες “άνοιξε” 18 σπίτια ο διαρρήκτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν συνολικά 18 κλοπές που έγιναν στη Λάρισα και συνελήφθη χθες ο 33χρονος Έλληνας, ως δράστης των κλοπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί, ο 33χρονος πήγε με αυτοκίνητο σε πολυκατοικία και διέρρηξε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, ιδιοκτησίας 57χρονης και έκλεψε δύο κοσμήματα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα κλεμμένα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο τους, ενώ επιπλέον από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένα ζευγάρι γαντιών.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ένα ασημένιο βραχιόλι, η προέλευση του οποίου ερευνάται. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 33χρονος από τον Αύγουστο έως χθες, έκανε ακόμη 16 κλοπές σε σπίτια και μία σε απόπειρα, κατά τις οποίες αφαίρεσε χρυσαφικά, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος πωλούσε τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο ιδιωτικής εταιρείας στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 73 και 59 ετών, εκπρόσωπο και υπάλληλο του ενεχυροδανειστηρίου, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις