Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λεμπιδάκης: Το ταξίδι στην Γερμανία που ανέτρεψε το σχέδιο των απαγωγέων

Λεμπιδάκης: Το ταξίδι στην Γερμανία που ανέτρεψε το σχέδιο των απαγωγέων

– Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα του μετά από την εξάμηνη απαγωγή του
– Η αστυνομία ερευνά το πώς οι απαγωγείς γνώριζαν το κάθε βήμα του επιχειρηματία
– Οι απαγωγείς σχεδίαζαν να τον αρπάξουν από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” – Το τροχαίο ήταν το Plan B
– Γίνονται έρευνες και στην Αθήνα

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έχει επιστρέψει στην οικογένεια του, ωστόσο, οι έρευνες για την απαγωγή του είναι σε πλήρη εξέλιξη. Όσο κι αν διατείνονται στην ΕΛ.ΑΣ πως οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν είχαν εσωτερική πληροφόρηση, υπάρχουν στοιχεία ακόμα και μέσα στην δικογραφία που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς των αστυνομικών.

Λεμπιδάκης: Το ταξίδι στην Γερμανία

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr,  που προκύπτουν, τόσο από το διαβιβαστικό, όσο και από την ογκώδη δικογραφία που έχει συνταχθεί.

Προκύπτει πως οι δράστες της απαγωγής, το περασμένο Μάρτιο, γνώριζαν απόλυτα πως ο κ. Λεμπιδάκης θα έκανε ένα πολυήμερο ταξίδι στην Γερμανία. Και μάλιστα ίσως στο ταξίδι να ήταν με την σύζυγο του.

Λεμπιδάκης

Μάλιστα προκύπτει από τις έρευνες πως την ημέρα επιστροφής του κ. Λεμπιδάκη από την Γερμανία, στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, υπήρχε εκεί άνθρωπος των απαγωγέων. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μάλιστα ήταν έτοιμος μαζί με ομάδα αγνώστων ατόμων, να αρπάξουν από εκεί τον Κρητικό επιχειρηματία καθώς πίστευαν πως θα έμενε ένα 24ωρο στην Αθήνα.

Ο κ. Λεμπιδάκης όμως επιβιβάστηκε στην αμέσως επόμενη πτήση για το Ηράκλειο τις Κρήτης.  Τότε, ο άνθρωπος των απαγωγέων τους ενημέρωσε πως το υποψήφιο θύμα είχε φύγει για Κρήτη.

Λεμπιδάκης: Το σχέδιο με το τροχαίο

Αμέσως η αρχική ομάδα των απαγωγέων έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο με το τροχαίο προκειμένου να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο που επέβαινε ο επιχειρηματίας.

Αν μη τι άλλο αυτό το γεγονός που άλλωστε αναφέρεται και στα δικαστικά έγγραφα δείχνει πως οι δράστες της απαγωγής είχαν απόλυτη πληροφορήσει για το ταξίδι του επιχειρηματία, το οποίο γνώριζε μόνο ο στενός του κύκλος αλλά και το στενό επαγγελματικό του περιβάλλον.

“Θέλετε ένα δάχτυλο η ένα αυτί;”

Οι απαγωγείς, από την αρχή είχαν δείξει στην οικογένεια Λεμπιδάκη πως δεν παίζουν και πως τις απειλές τους θα τις κάνουν πράξη.

Στη μέση του καλοκαιριού, η σιωπή των απαγωγέων ήταν παρατεταμένη, με αποτέλεσμα η οικογένεια του επιχειρηματία να περάσει δραματικές ώρες.

Όταν πια προς τα μέσα Ιουλίου αποκαταστάθηκε κάποια επαφή και ξεκίνησαν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις, η οικογένεια του κ. Λεμπιδάκη ζητούσε επιτακτικά ένα σημάδι ζωής του ανθρώπου τους.

Λεμπιδάκης

Οι αδίστακτοι απαγωγείς έστειλαν ένα μήνυμα, το οποίο αν μη τι άλλο ήταν κυνικό και έδειχνε το πόσο επικίνδυνοι είναι. “Τι θέλετε να σας στείλουμε για απόδειξη ζωής; Ένα δάχτυλο του ή ένα από τα αυτιά του;” ήταν η απάντηση τους, με αποτέλεσμα τα μέλη τις οικογένειας Λεμπιδάκη να υποστούν σοκ.

Λεμπιδάκης: Έρευνες και στην Αθήνα

Στο μεταξύ οι έρευνες τις ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν επεκταθεί και στην Αθήνα, παρά το γεγονός πως ο φερόμενος “εγκέφαλος”, της απαγωγής είναι ήδη στα χέρια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια τις ομηρίας Λεμπιδάκη, τουλάχιστον τρεις από τους δράστες πραγματοποίησαν ταξίδια στην Αθήνα, ανάμεσα τους και ο πατέρας τις 16χρονης, οποίος μάλιστα επισκέφθηκε τα ΕΛΤΑ Κηφισιάς και ταχυδρόμησε ένα φάκελο στην Κρήτη.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί πιστεύουν πως υπάρχουν συνεργοί και στην Αθήνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις