Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ληστές γάζωσαν περιπολικό μπροστά από σχολείο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λίγο μετά τις 11:15 το πρωί 2 άνδρες μπήκαν σε υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Πατρών στην Κόρινθο και με την απειλή Kαλάσνικοφ ζήτησαν τα λεφτά.

Επικίνδυνη ένοπλη ληστεία, με αστυνομική καταδίωξη και σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών εξελίχθηκε χθες το πρωί στην Κόρινθο. Δύο άγνωστοι δράστες πιθανόν Αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, εισέβαλλαν στις 11:00 σε υποκατάστημα της EUROBANK στην οδό Πατρών στην Κόρινθο. 

Με την απειλή πιστολιών άρπαξαν 17.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα ασημί τζιπ KIA SPORTAGE, το οποίο από την πινακίδα κυκλοφορίας του προέκυπτε ότι είχε κλαπεί στις 30 Δεκεμβρίου 2009 από την περιοχή της Ηλιούπολης στην Αθήνα, και ανέπτυξαν ταχύτητα κινούμενοι προς Βραχάτι και Λέχαιο.

Το όχημα των ληστών εντοπίστηκε από δύο μοτοσυκλετιστές της ομάδας «Ζ» και ένα περιπολικό της αστυνομίας, οι οποίοι ξεκίνησαν μια ξέφρενη καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αυτόματο όπλο, πιθανόν πολεμικό καλάσνικοφ, και τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά. 

Οι αστυνομικοί μοτοσυκλετιστές εγκατέλειψαν την καταδίωξη λόγω της επικινδυνότητας και συνέχισε το περιπολικό. Οι δράστες βγήκαν από το δρόμο σε κάτι χωράφια όπου τους ακολούθησε το πλήρωμα του περιπολικού. Οι σφαίρες των δραστών έπληξαν ένα από τα μπροστινά λάστιχα του περιπολικού, ενώ άλλες σφαίρες έπληξαν τον κινητήρα, με αποτέλεσμα την διαρροή καυσίμου και την ανάφλεξη. 

Στο μεταξύ δυνάμεις των ΕΚΑΜ από την Αθήνα έφθαναν στην περιοχή όπως και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ για να συμμετάσχουν στις έρευνες εντοπισμού των δραστών, των οποίων επικεφαλής τέθηκε ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Ιωάννης Ραχωβίτσας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Γιώργος Σαξιώνης. Έως αργά το απόγευμα οι αστυνομικές έρευνες ήταν άκαρπες. Στην διαδρομή της καταδίωξης οι αστυνομικοί συνέλεξαν τουλάχιστον 15 κάλυκες από τα όπλα των δραστών και περίπου ισάριθμους από αυτά των αστυνομικών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε