Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λιβαδειά: Έκαναν αγορές με ψεύτικες πιστωτικές! Δύο συλλήψεις αλλοδαπών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν ένας 40χρονος από την Ουκρανία και ένας 31χρονος από τη Ρουμανία.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Αστυνομικοί, εντόπισαν τους δύο άνδρες να κινούνται με τα πόδια μέρα μεσημέρι και τους ακολούθησαν γιατί τους φάνηκαν ύποπτοι.

Ο 40χρονος μπήκε σε εμπορικό κατάστημα και αγόρασε διάφορα είδη κινητής τηλεφωνίας ενώ στη συνέχεια πήγε σε κοντινή οδό όπου τον περίμενε ο 31χρονος συνεργός του και μπήκαν σε αυτοκίνητο, που είχαν παρκαρισμένο εκεί.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. ακινητοποίησαν,τους δύο άνδρες και σε έλεγχο που έκαναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, κρυμμένες, πολλές πλαστές χρεωστικές κάρτες, διαφόρων ελληνικών και ξένων τραπεζών, ένα πλαστό διαβατήριο και τέσσερα  κινητά τηλέφωνα στις συσκευασίες τους, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με συνεργούς τους, έφτιαχναν πλαστές χρεωστικές κάρτες και πιστοποιητικά, χρησιμοποιώντας στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε υπαρκτά πρόσωπα, με σκοπό την εξαπάτηση εμπορικών και τραπεζικών καταστημάτων και την πίστωση ιδιωτικών τραπεζικών λογαριασμών.

Ο αριθμός του πλαστού διαβατηρίου, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αντιστοιχούσε σε διαβατήριο που ανήκε σε γυναίκα Πολωνικής υπηκοότητας, η οποία είχε δηλώσει την απώλειά του τον περασμένο Ιούλιο στις Πολωνικές Αρχές,
ενώ τα στοιχεία που αναγράφονταν στο εσωτερικό του διαβατηρίου, αντιστοιχούσαν σε άνδρα Πολωνικής υπηκοότητας και συνέπιπταν με τα στοιχεία που αναγράφονταν στις πλαστές χρεωστικές κάρτες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις απάτης που έκαναν οι δράστες νωρίτερα προχθές το πρωί, κατά τις οποίες ο 40χρονος χρησιμοποιώντας το πλαστό διαβατήριο και πλαστή χρεωστική κάρτα, αγόρασε τέσσερα κινητά τηλέφωνα από δύο καταστήματα με είδη κινητής τηλεφωνίας στη πόλη της Λιβαδειάς, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Κέρκυρα: Επιχειρηματίες οι εγκέφαλοι του κυκλώματος τοκογλυφίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε