Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαφιόζικο “χτύπημα” στο Πεδίο του Άρεως

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Στόχος των δύο δραστών ήταν ένας παλιός “γνώριμος” της αστυνομίας που κατά το παρελθόν είχε γρονθοκοπήσει άγρια γνωστό επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων.

Η μηχανή πλεύρισε το αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο συνοδηγός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές.

Οι σφαίρες δεν βρήκαν το στόχο τους. Ώρα τέσσερις και δέκα τα χαράματα και στην αστυνομία σήμανε συναγερμός καθώς το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά στη ΓΑΔΑ.

Οι δυο δράστες εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο βρήκαν μπροστά τους έναν παλιό “γνώριμο”.

Στόχος των δυο δραστών ήταν ο 28χρονος που τον Μάρτιο του 2009 είχε γρονθοκοπήσει άγρια τον γνωστό επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Μιχάλη Γιαννουσάκη και πρώην σύζυγο της μεγάλης κυρίας του ελληνικού πενταγράμμου Αλέκας Κανελλίδου.

Το περιστατικό είχε συμβεί μέσα στο μαγαζί του 63χρονου επιχειρηματία στους Αμπελόκηπους. Ο 28χρονος είχε πάει να βρει τον επιχειρηματία προκειμένου να τον ρωτήσει γιατί είχε διώξει μία φίλη του από το κλαμπ και να τον πιέσει να την πάρει ξανά. Η κουβέντα όμως εξελίχθηκε σε καβγά.

Ο επιχειρηματίας μετά την άγρια επίθεση που είχε δεχθεί είχε εκπνεύσει στο νοσοκομείο, η καρδιά του δεν άντεξε τα χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα, που του είχε καταφέρει ο 28χρονος, σήμερα, δράστης.

Ο 28χρονος είχε καταδικαστεί για την επίθεση, ωστόσο είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Οι αστυνομικοί από τον τρόπο δράσης των δύο δραστών αλλά και από το παρελθόν του στόχου περιγράφουν το περιστατικό ως “χτύπημα-μήνυμα”. Από τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν φαίνεται ότι στόχος τους ήταν να τον εκφοβίσουν, καθώς οι σφαίρες καρφώθηκαν στο καπό και την πόρτα του αυτοκινήτου, χωρίς να τραυματίσουν τον οδηγό του.

Το θύμα της ενέδρας, φέρεται να έχει ανοίξει λογαριασμούς με πολύ ισχυρά ονόματα της νύχτας, καθώς επιχειρεί να “εκτοπίσει”… παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε