Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαγνησία: Κλέφτες “ξήλωσαν” τα καντήλια απ’ τους τάφους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επέλεξαν να βγάλουν το… “μεροκάματο” από κλοπές και βανδαλισμούς στο νεκροταφείο του Ριζομύλου.

Εικόνες θλίψης χθες το πρωί συνάντησαν οικεία πρόσωπα νεκρών που επισκέφθηκαν το σημείο ταφής των δικών τους ανθρώπων.

Όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr οι δράστες που πέρασαν το προηγούμενο βράδυ από το κοιμητήριο του χωριού άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές. Άρπαξαν από το σύνολο των μνημάτων, 150 περίπου, όλα τα καντηλάκια από μπρούτζο. Μάλιστα, στη μανία τους να τα αρπάξουν, τα ξήλωναν μαζί με κομμάτια μαρμάρων.

Η ενέργεια των ιερόσυλων προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό. Οι συγγενείς των νεκρών πήγαν μόλις πληροφορήθηκαν την κλοπή από όλους τους τάφους, ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές, δίνοντας νέες παραγγελίες για μάρμαρα και καντηλάκια, με όποιο κόστος συνεπάγεται για τους ίδιους.

Για την κλοπή των καντηλιών από το νεκροταφείο του Ριζομύλου ενημερώθηκε η τοπική Αστυνομία που ξεκίνησε τις έρευνες.

Σύμφωνα με τον ιερέα του χωριού, το νεκροταφείο είχε ησυχάσει τα δύο τελευταία χρόνια από συχνές εισβολές ιερόσυλων, που άρπαζαν από το χώρο ο,τιδήποτε σε μπρούτζο.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα κρούσματα κλοπής καντηλιών ήταν συχνά και κάθε φορά οι δράστες έκλεβαν 10-15 καντήλια. Αυτή τη φορά όμως, τα “αρπακτικά” δεν άφησαν καντήλι σε κανέναν τάφο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα εθεάθη να κινείται στο δρόμο μεταξύ νεκροταφείου και Ριζομύλου αυτοκίνητο που είχε αναπτύξει ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα. Οι αστυνομικοί αξιοποιούν όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών.

Διαβάστε ακόμα:

Αθήνα-Βόλος με ΚΤΕΛ και… 2 κιλά ηρωίνης στην τσάντα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε