Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαρτυρίες σοκαρισμένων εργαζόμενων:”Μας έδεσαν και μας έλουσαν με βενζίνη” – Καταδρομική επιχείρηση από κουκουλοφόρους στην Χαλκιδική

– Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε τα ξημερώματα ομάδα περίπου 40 ατόμων
– Τα επεισόδια έγιναν στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής
– Αστυνομικές πηγές αναφέρουν οτι έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη δύο απο τους φύλακες
– Σύμφωνα με τους υπαλλήλους οι δράστες πυροβόλησαν το φυλάκιο
– Στο νοσοκομείο ένας σοκαρισμένος φύλακας με αναπνευστικά προβλήματα και κάκωση στο πόδι
– Η Αστυνομία εξετάζει κουκούλες και κηλίδες αίματος των δραστών που πιθανότατα τραυματίστηκαν κατά τη διαφυγή τους
– Οι ”οικολόγοι” κουκουλοφόροι έριξαν στο δρόμο κορμούς δέντρων για να εμποδίσουν την Πυροσβεστική

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στη 1 παρα 20 τα ξημερώματα στο εργοτάξιο της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ομάδα περίπου 40 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face κουκούλες, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο ενώ κάποιοι από αυτούς περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό μηχανήματα και αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα 7 οχήματα να καταστραφούν ολοσχερώς.

Στο εργοτάξιο βρίσκονταν και 4 φύλακες και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δράστες έδεσαν δύο από αυτούς τους έριξαν βενζίνη για εκφοβισμό, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να τους ξεφύγουν.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του φυλακίου κάτι όπως που δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με καταγγελίες των υπαλλήλων οι δράστες τοποθέτησαν εμπόδια στο δρόμο, με κορμούς, προκειμένου να κόψουν το δρόμο στην Πυροσεβστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο.

Ένας φύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και κάκωση στο δεξί πόδι.

Μέχρι στιγμής εχουν γίνει 27 προσαγωγές νεαρών ανδρών και γυναικών.

Οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για «ομηρία» ή «αιχμαλωσία» των υπαλλήλων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης δεν επιβεβαιώνονται από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι υπάλληλοι ασφαλείας όταν είδαν την ομάδα περίπου 40 ατόμων που έφτασε στο σημείο οπισθοχώρησαν.

Όπως διαρρέεται στον χώρο της επίθεσης έχουν εντοπιστεί κουκούλες, αντικείμενα και κηλίδες αίματος, τα οποία θα συλλεγούν προκειμένου να γίνει ταυτοποιήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, που πιθανότητα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια διαφυγής τους από τον χώρο μέσα στο σκοτάδι.

Η πολεμική αυτή επιχείρηση που ήταν άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη έχει βέβαια συμβολικό χαρακτήρα που δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό των επενδυτών σε μία τόσο καίρια στιγμή για την ελληνική οικονομία.
Για τη συγκεκριμένη επένδυση υπάρχει στην περιοχή κλίμα διχόνοιας αφού από τη μία έχουν δημιουργηθεί πάραπολλές θέσεις εργασίας και από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες πως έχουν αποψιλωθεί πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους, εξαιτίας της λειτουργίας του εργοταξίου.

Διαβάστε

Τον έπιασαν δύο μήνες μετά για τα επεισόδια στις Σκουριές – Τον “μαρτύρησε” η κάμερα

Χαλκιδική: Αναβλήθηκε το δικαστήριο των 14 κατηγορουμένων για τα επεισόδια στις Σκουριές

Χημικά και προσαγωγές στις Σκουριές – Νέα διαμαρτυρία για τα μεταλλεία

Χαλκιδική: Έπιασαν 25χρονο για τα επεισόδια στις Σκουριές


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε