Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μαζί την χτίσαμε! – Δεν την χαιρόμασταν όμως μαζί! – Ιδού η βίλα με πισίνα της υπαλλήλου που καταλήστεψε το ΙΚΑ με την συμμορία της!

– Οδοιπορικό του Newsit στην χλιδάτη βίλα στο Βαρνάβα
– Την πήρε ρημαδιό και την έχτισε πετραδάκι – πετραδάκι με δικά μας λεφτά
– Μέχρι και άτεκνους είχε κάνει πολύτεκνους το κύκλωμα!
– ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

«Μείναμε έκπληκτοι από την πολυτέλεια αυτής της εξοχικής κατοικίας, που ανήκε σε μία εν ενεργεία υπάλληλο του ΙΚΑ και σε έναν συνταξιούχο του δημοσίου». Αυτά ήταν τα λόγια των αστυνομικών όταν πρωτοαντίκρυσαν την υπερπολυτελή βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών με πισίνα, τροπικούς κήπους αλλά και υπό κατασκευή… εκκλησάκι στην περιοχή του Βαρνάβα.

Η έκπληξη ίσως να είναι το πρώτο πράγμα που αισθάνεται κανείς αλλά γρήγορα το συναίσθημα αυτό ατονεί γιατί υπερισχύει η οργή! Η οργή εκατομμυρίων ελλήνων οι οποίοι πληρώνουν “τα σπασμένα” των απατεώνων που υπάρχουν γύρω μας αλλα δύσκολα τους ανακαλύπτει κανείς.

Και όταν τους ανακαλύπτει η τιμωρία που επιβάλλεται δεν δικαιώνει καν το κοινό αίσθημα.

Ας κάνουμε λοιπόν μια περιγραφή της βίλας.

Ξεχωρίζουν οι πετρόκτιστες κατασκευές, ο κήπος έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων με πισίνα και χώρους υποδοχής των επισκεπτών καθώς και το νεόδμητο εκκλησάκι που φαίνεται ότι άρχισε να χτίζεται τις τελευταίες εβδομάδες. Άραγε τι θα προσεύχονταν οι ιδιοκτήτες του;

Καλως ήρθατε στην βίλα μας!
Τα πάντα είναι πετρόκτιστα. Για να μην γλιστράς όταν βρέχει. Η όταν κουβαλας τις τσάντες με τα πάμπερς

Το δυνατό σημείο της βίλας είναι η πισίνα της. Μόνο το deck αξίζει πολλά επιδόματα.....
Από μια άλλη οπτική γωνία. Για να την χορτάσετε!
Και για να το εμπεδώσετε. Για την πισίνα αυτή βοηθησαμε όλοι μας!
Το τραπέζι της βεράντας με καρέκλες από ρατάν που αντέχουν τον καιρό αλλά όχι η τσέπη των "πολλών"
Όλος με πέτρα και πολλά φυτά. Ενας κήπος που αρμόζει σε μια τέτοια βίλα
Και μπάρμπεκιου η βίλα. Για τους "φίλους". Η συμμορία είχε άλλωστε πάνω από 600 μέλη

Τα τελευταία στοιχεία

Ενώπιον του 4ου Ειδικού ανακριτή θα οδηγηθούν αύριο, για να δώσουν εξηγήσεις, οι πέντε γυναίκες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, καθώς και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επί σειρά ετών είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που προκάλεσε τεράστια ζημιά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο εν λόγω ασφαλιστικό Ταμείο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν οι επτά κατηγορούμενοι, αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι κατηγορούμενες γυναίκες, οι οποίες φέρονται να είχαν συστήσει ομάδα εκμεταλλευόμενες τις κατάλληλες θέσεις που κατείχαν στο ΙΚΑ, όπως στο μητρώο, το τμήμα παροχών και το οικονομικό τμήμα, ενέκριναν ποσά σε ασφαλισμένους για εικονικές παροχές, λαμβάνοντας οι ίδιες μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά.

Σύζυγοι, ανιψιές, κουμπάρες, αδέλφια, νύφες, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, είχαν λάβει ποσά που δεν δικαιούνταν, εξασφαλίζοντας εν γνώση ή εν αγνοία τους επιπλέον εισοδήματα για τις επίορκες υπαλλήλους.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρονται στη δικογραφία για την υπόθεση:

Φίλη των κατηγορούμενων γυναικών έλαβε 105.741 ευρώ για εικονικούς τοκετούς ενώ ήταν μητέρα ενός παιδιού.

Αντίστοιχα εξαδέλφη κατηγορουμένης έλαβε 114.548 ευρώ χωρίς καν να είναι ασφαλισμένη, ενώ ανιψιός πήρε 89.260 ευρώ για έναν τοκετό ενώ είναι άγαμος.

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αναφέρονται εκατοντάδες περιπτώσεις παροχών που έχουν μπει στο “μικροσκόπιο των αρχών, καθώς η δράση των πέντε υπαλλήλων φαίνεται να ξεκινά από το 2003. Η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των κατηγορουμένων ήταν εμφανής αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, κατηγορούμενη κατέβαλε 513.000 ευρώ για ανέγερση οικίας στη Δροσιά Ευβοίας, από το 2009 έως το 2011, με δηλωθέν ετήσιο εισόδημα 28.165 ευρώ, ενώ συγκατηγορούμενή της πλήρωσε 99.000 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου και ακινήτου και 56.000 για ανέγερση οικοδομής, με μέσο οικογενειακό εισόδημα 32.603 ευρώ και τον σύζυγο της, από το 2008 έως το 2010, να μην δηλώνει εισοδήματα.

Η φερόμενη ως πρωταγωνίστρια του κυκλώματος, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν 956.610 ευρώ, αγόρασε, με δηλωθέν μέσο οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνούσε τις 55.000 ευρώ, το 2005 ακίνητο στο Καπανδρίτι αξίας 50.000 ευρώ, το 2010 πολυτελές τζιπ αξίας 47.000 ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά αγόρασε ακίνητο στο Βαρνάβα αξίας 221.933 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακόμη μία σύλληψη μέλους του κυκλώματος του ΙΚΑ

Κύκλωμα στο ΙΚΑ Καλλιθέας έχει προκαλέσει ζημιά τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ! – ΄Εξι συλλήψεις – Θα ακολουθήσουν κι άλλες! 

Σε διαθεσιμότητα 2 γιατροί στην Κρήτη για πλασματικές άδειες- Ερευνάται κύκλωμα και στο ΙΚΑ Καλλιθέας!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε