Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μαζιώτης: “Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους”

Αρνήθηκε να μεταχθεί για να απολογηθεί στους ανακριτές της υπόθεσης του “Επαναστατικού Αγώνα”, ο βασικός

κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Νίκος Ματζιώτης, που είχε κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.

    Οι εφέτες ειδικοί ανακριτές Δημήτρης Μόκας και Κωνσταντίνος Μπαλτάς απέστειλαν κλήσεις, προκειμένου να απολογηθούν συμπληρωματικά οι έξι προφυλακισμένοι για την υπόθεση του “Επαναστατικού Αγώνα”, για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν όπλα που εντόπισε η αστυνομία, αφού είχαν απολογηθεί σε χώρους που φέρονται να χρησιμοποιούνταν από μέλη της οργάνωσης.

    Ενώπιον των ανακριτών, μετήχθησαν και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 20 Οκτωβρίου οι κατηγορούμενοι Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος.

    Αντίθετα, ο Νίκος Μαζιώτης απέστειλε δήλωση στην οποία αναφέρει: “Αρνούμαι να μεταχθώ στο Εφετείο και να αποδεχθώ την κλήση του εφέτη, ο οποίος με κάλεσε για συμπληρωτική απαγγελία κατηγορίας για την υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης, στην οποία ανήκω, με το όνομα “Επαναστατικός Αγώνας“. Δεν αποδέχομαι την κλήση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα αξιόποινο να απολογηθώ. Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους”.

    Ενώπιον των ανακριτών, έχουν κληθεί για αύριο οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε