Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Με δεμένα τα χέρια ζήτησε βοήθεια ο επιχειρηματίας μετά την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό του – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Με δεμένα τα χέρια ζήτησε βοήθεια ο επιχειρηματίας μετά την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό του – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Στιγμές φρίκης στα χέρια τριών αδίστακτων ληστών έζησε το βράδυ της Πέμπτης (16.03.2017) ένας 41χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης λογιστικής εταιρίας και αντιπρόσωπος εταιρίας που σχετίζεται με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Τον απήγαγαν από το σπίτι του, τον πήγαν στην εταιρία του, πήραν δυο υπαλλήλους ομήρους και τους εγκατέλειψαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όλο το χρονικό της υπόθεσης.

Ο 41χρονος επιχειρηματίας επέστρεψε, μετά την περιπέτειά του στο σπίτι του, όπου από το πρωί βρισκόταν η αστυνομία όχι μόνο για να ψάξει το χώρο απ’ όπου ξεκίνησαν όλα αλλά και για να πάρει κατάθεση από το θύμα.

Φεύγοντας από το σπίτι του, ο φοροτεχνικός δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για τα όσα έζησε. «Δεν είμαι στα καλύτερά μου, να είστε καλά» είπε σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, ευχαριστώντας για το ενδιαφέρον.

Ο 41χρονος επιχειρηματίας έπεσε θύμα ενέδρας έξω από το σπίτι του, όπου τον περίμεναν οι τρεις οπλισμένοι κουκουλοφόροι. Οι δράστες φαίνεται να είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του επιχειρηματία, ο οποίος για καιρό απουσίαζε στο εξωτερικό και του επιτέθηκαν χωρίς κανείς να τους ακούσει.

Όπως αναφέρει μάλιστα γειτόνισσα του θύματος, που γνωρίζει τον 41χρονο και την οικογένειά του σχεδόν 40 χρόνια, η γειτονιά σήμερα έμαθε τι έχει συμβεί.

Δείτε τη μαρτυρία της

Το χρονικό του τρόμου

Ήταν περίπου 20:00 όταν ο Ν. Μπ. έφτασε στο σπίτι του στην οδό Οφιούντος 9 στην Κυψέλη. Πάρκαρε το τζιπ μάρκας Cherokee και ξεκίνησε να ανέβει τα σκαλιά. Εκεί όμως, τρεις ληστές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και οπλισμένοι ο ένας με καλάσνικοφ και οι άλλοι δυο με πιστόλια, τον περίμεναν και υπό την απειλή των όπλων τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στο σπίτι του για να ψάξουν για λεφτά.

Τον χτύπησαν γιατί δεν έβρισκαν τα χρήματα που ήθελαν και στη συνέχεια αποφάσισαν να τον πάρουν από το σπίτι του και να τον οδηγήσουν στην εταιρία που διατηρεί στον Άλιμο.

“Θα σε κάψουμε ζωντανό”

Οι δράστες περιέλουσαν το θύμα τους και εύφλεκτο υλικό και τον απείλησαν να τον κάψουν ζωντανό αν δεν τους αποκάλυπτε που είχε χρήματα!

Τον έβαλαν στο τζιπ του, ενώ ένας από τους δράστες ακολουθούσε με ένα Opel Corsa. Έφτασαν τον Άλιμο όπου ο επιχειρηματίας, που είναι και αντιπρόσωπος εταιρίας που ασχολείται με στοίχημα και τυχερά παιχνίδια, διατηρεί μεγάλο φοροτεχνικό γραφείο.

Φτάνοντας στο γραφείο του θύματος που βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Βρεττάκου 3 στον Άλιμο, οι δράστες πήραν ομήρους τον φύλακα και μια εργαζόμενη που δούλευε ακόμη στο γραφείο! Ανάγκασαν τον 41χρονο επιχειρηματία να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, από το οποίο πήραν 125.000 ευρώ!

Αφού άδειασαν το χρηματοκιβώτιο της εταιρίας, οι δράστες πήραν τους τρεις ομήρους και κινήθηκαν προς τον Περισσό. Εκεί, τους απελευθέρωσαν και τους εγκατέλειψαν. Στη συμβολή των οδών Κηφισσού και Χανίων, τα τρία θύματα βρήκαν μια καφετέρια για να ζητήσουν βοήθεια. Ο 41χρονος επιχειρηματίας είχε ακόμη δεμένα τα χέρια του με ταινία, ενώ η υπάλληλος και ο φύλακας της εταιρίας του, δεν ήταν δεμένοι. Ήταν όμως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, και οι τρεις τους τρομοκρατημένοι απ’ όσα είχαν ζήσει στα χέρια των ληστών.

«Ήταν δυο άνδρες και μια γυναίκα. Ο ένας είχε τα χέρια του δεμένα με ταινία, μας ζήτησε ένα μαχαίρι για να την κόψει και μας είπε ότι τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, τον χτύπησαν, ότι τον μετέφεραν στην εταιρία και τον έκλεψαν. Μου είπε ότι έγινε απαγωγή και ληστεία. Τους δώσαμε μαχαίρι να κόψουν την ταινία και το τηλέφωνο για να πάρουν την αστυνομία», είπε στο newsit.gr υπάλληλος της καφετέριας που ήταν εκεί όταν έφτασαν τα θύματα για να ζητήσουν βοήθεια.

Αφού άφησαν τα θύματά τους στο δρόμο, οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο του φοροτεχνικού και το Opel Corsa που χρησιμοποίησαν σε περιοχή πίσω από τα παλιά στούντιο της Κολούμπια, σε πάρκο δίπλα στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Σεβάστειας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έβαλαν φωτιά για να εξαλείψουν οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να τους ενοχοποιήσει. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως δίπλα από το σημείο όπου οι ληστές έβαλαν φωτιά στα δυο αυτοκίνητα, μένει μια οικογένεια με ένα παιδάκι. Ανάστατοι οι κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο να δουν τι συμβαίνει.

«Ακούσαμε το μπαμ και νομίζαμε ότι έγινε σεισμός. Βγήκαμε να δούμε τι γίνεται και είδαμε τη φωτιά. Όλος ο κόσμος βγήκε έξω» περιέγραψε κάτοικος της περιοχής, σημειώνοντας πως πολλοί ήταν εκείνοι που τρομαγμένοι έτρεχαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε