Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Με ένα κουτί γλυκά… έκλεψαν 60 σπίτια!

ΦΩΤΟ από το onlarissa.gr

Οι δύο άνδρες, ένας 38χρονος από τη Θεσσαλονίκη και ένας 39χρονος Γεωργιανός, είχαν βρει το πιο ευφάνταστο τρόπο για να μην καταλαβαίνουν τα θύματά τους ότι είναι κλέφτες. Εμφανίζονταν με κοστούμια και… ένα κουτί με μιλφέιγ στα χέρια!

Μάλιστα το τελευταίο τους κουτί με τα γλυκά (φωτό) βρίσκεται μεταξύ των κατασχεθέντων στοιχείων από τις αστυνομικές αρχές της Λάρισας.

Έκαναν τους επισκέπτες και έμπαιναν σε πολυκατοικίες.
Όταν επιχείρησαν να κλέψουν το… 61ο διαμέρισμα μέσα σε ένα χρόνο, τους έπιασαν!

Όπως διαβάζουμε στο onlarissa.gr , επέλεγαν πολυκατοικίες με πολλά διαμερίσματα ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, να έχουν περισσότερες επιλογές διαφυγής.

Αφού μελετούσαν καλά το χώρο αλλά και τις συνήθειες των υποψηφίων θυμάτων, «χτυπούσαν» κυρίως πρωί μέχρι μεσημέρι, όταν οι περισσότεροι δηλαδή λείπουν από το σπίτι για τη δουλειά τους.

Καθάριζαν πριν φύγουν από το σπίτι
!
Έμπαιναν στο διαμέρισμα σπάζοντας την κλειδαριά ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ήταν και αρκετά «τακτικοί» αφού κατά την έξοδό τους… σκούπιζαν από την είσοδο τα κομμάτια της κλειδαριάς, ενώ έκλειναν και την πόρτα για να μη γίνει άμεσα αντιληπτή η διάρρηξη!

Σε έλεγχο που έγιναν στα σπίτια τους στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν εκτός από κλοπιμαία (χρυσαφικά, κοσμήματα κ.λ.π.), όπλα αλλά και ναρκωτικές ουσίες.

Πλούτισαν από τις διαρρήξεις!

Η αστυνομία εκτιμά ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και ξεκίνησαν τις διαρρήξεις στη Λάρισα είχαν ως λεία 440.000 σε χρυσαφικά και δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε χρήματα!

Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκαν στα θύματα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της απείθειας.

Η αστυνομία παρακαλεί όσους πολίτες της Λάρισας έχουν πέσει θύματα κλοπής-διάρρηξης στα σπίτια τους, με την συγκεκριμέν μέθοδο, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, να τηλεφωνούν στα 2410-683171 και 2410-683184-5, για να πάνε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας μήπως βρουν τα αντικείμενα που τους έκλεψαν.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Του έκαναν φάλαγγα και τον έκαιγαν για να μαρτυρήσει!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε