Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Λάρισα – Τέραστιο κύκλωμα νονών – Αναζητούνται 210 άτομα

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Λάρισα – Τέραστιο κύκλωμα νονών – Αναζητούνται 210 άτομα

– Το κύκλωμα αποτελούνταν από τρεις οργανώσεις
– 4 ηγετικά μέλη είναι ήδη στις φυλακές Κορυδαλού, Πάτρας και Λάρισας
– Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Το κύκλωμα αποτελειται από 3 οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν σε εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, μαστροπεία, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα.

Mέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 46 άτομα ενώ αναζητούνται ακόμη 150 σε μία δικογραφία η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον 210 ονόματα.

Στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί στη Λάρισα, η αστυνομία συνεργάστηκε με την ΕΥΠ, ενώ κατά τους τελευταίους 4 μήνες έχουν καταγραφεί περισσότερες από 12.000 συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης.

Έχουν κατασχεθή μέχρι στιγμής 45 αυτοκίνητα, πολλά όπλα και μαχαίρια καθώς και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που ανήκουν στα μέλη της οργάνωσης. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες ενώ συμμετείχαν και δύο αλλοδαπές γυναίκες. Η δράση τους ξεκίνησε από την Λάρισα αλλά έχει επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα 4 ηγετικά μέλη είναι ήδη στις φυλακές της Λάριας, του Κορυδαλού και της Πάτρας, σύμφωνα με την  Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση, όπως αποτυπώνονται στο σκαρίφημα, ο τρόπος και η μέθοδος δράσης τους (“modus operandi”), καθώς επίσης και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις και συνεργασίες.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται ο τρόπος νομιμοποίησης των εσόδων των εγκληματικών οργανώσεων από τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ξεκίνησε η ανάκριση των κρατουμένων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε