Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεγάλο κύκλωμα στις φυλακές με συμμετοχή αστυνομικών, γιατρών και σωφρονιστικών υπαλλήλων

Πάνω από 40 άτομα εμπλέκονται καθώς έχουν καταγραφεί πάνω από 100.000 συνομιλίες που οδηγούν σε διασυνδέσεις ποινικών κρατουμένων και κρατικών υπαλλήλων.
 

Σύμφωνα με το Βήμα έχουν ανοιχθεί δεκάδες τραπεζικοί λογαριασμοί ιδιωτών και κρατικών λειτουργών μέσα στους οποίους εντοπίστηκαν τεράστια ποσά από παράνομες συναλλαγές.
 
Ανώτατοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερης σημασίας υπόθεση που αποδεικνύει τις διαστάσεις του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο διασυνδέονται τα κυκλώματα στα σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά και πώς αποκτούν σχέσεις με επίορκους υπαλλήλους.
 
Η έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε με τη σύλληψη ενός αρχιφύλακα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε προμηθεύσει έναν 37χρονο κρατούμενο από το Ιράκ με ναρκωτικές ουσίες.
 
Και από εκεί που οι αξιωματικοί νόμιζαν πως ήταν μια μεμονωμένη υπόθεση διαφθοράς αστυνομικού προέκυψε το μεγάλο κύκλωμα που λυμαίνεται τις φυλακές καθώς μετά πήραν στα χέρια τους μια έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα κρατούμενου στις φυλακές της Κέρκυρας, που περιέγραφε τη μέθοδο εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στα κρατητήρια Αθηνών και σε πολλά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
 
Σύμφωνα με την κατάθεση του κρατουμένου, καθοδηγητής του κυκλώματος, που συντόνιζε επίορκους αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εμφανιζόταν ένας αλβανός κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας με το ψευδώνυμο «Γκάζι» ενώ σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, η Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών χρησιμοποιείτο ως κέντρο εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές.
 
Οι ύποπτοι αστυνομικοί έδιναν τα ναρκωτικά σε κρατουμένους, και εκείνοι τα κατάπιναν και τα έβαζαν έτσι μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα από το οποίο είχαν ξεκινήσει για να δικαστούν.
 
Σε έγγραφο των αστυνομικών αρχών αναφέρεται πως από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι στη διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στα κρατητήρια και στα σωφρονιστικά καταστήματα έχουν ενεργό ρόλο αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ιωαννίνων, καθώς και σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού οι οποίοι έπαιζαν τον ρόλο του μεσάζοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πορεία της έρευνας φαίνεται να προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή γιατρών και άλλων ιδιωτών στο κύκλωμα.
 
 
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε