Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» οι ληστές της Εύβοιας;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πως «διαβάζει» η αστυνομία τη σύλληψη των τριών ατόμων που εμπλέκονται στη ληστεία της Εθνικής τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας.

Την περασμένη Παρασκευή τέσσερα άτομα ντυμένοι σαν… καταδρομείς εισέβαλλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας και μέσα σε ένα λεπτό κατάφεραν να ακινητοποιήσουν υπαλλήλους και πελάτες και να διαφύγουν με λεία 10.000 ευρώ. Οι ακριβείς κινήσεις τους θύμιζαν τους «ληστές με τα μαύρα». Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν ο ρόλος του ενός εκ των ληστών: κρατούσε ένα μεγάλο ρολόι και όταν συμπληρώθηκε ένα λεπτό από την εισβολή στο υποκατάστημα, κάλεσε τους υπόλοιπους να αποχωρήσουν.

Μέσο διαφυγής τους ήταν δυο μοτοσικλέτες, τις οποίες καταδίωξαν όμως αστυνομικοί που βρίσκονταν σε περιπολία. Λίγη ώρα μετά τη ληστεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, με οδηγό μια 35χρονη, η οποία περίμενε τους ληστές για να τους παραλάβει. Δυο από αυτούς, ένας 27χρονος και ένας 28χρονος βρέθηκαν σε συνελήφθησαν σε παρακείμενο αγροτικό δρόμο.

Με τη σύλληψη των τριών αρχίζει να ξετυλίγεται και το κουβάρι της υπόθεσης. Οι τρεις μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση και όταν έγινε έλεγχος στο παρελθόν τους, στο προσκήνιο ήρθε και η Αντιτρομοκρατική, που παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις. Και οι τρεις συλληφθέντες είναι δραστήρια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο 28χρονος, μάλιστα, είχε συλληφθεί στα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. το 2003 στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα, που είχε συλληφθεί σε επεισόδια στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ το 1994, εργάζεται σε καφετέρια των Εξαρχείων καθώς η ιδιοκτήτρια είναι φίλη της. Τα αποτυπώματα και των δυο γυναικών βρέθηκαν σε βιβλία και φυλλάδια στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα. Ωστόσο, συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες δεν προκύπτει.

Οι αρχές πάντως έχουν ξεκινήσει να ερευνούν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να συνδέονται είτε με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είτε με άλλες τρομοκρατικές επωνυμίες. Προς το παρόν, όμως, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχουν στοιχεία που να τους εμπλέκουν με τρομοκρατικές ομάδες.

Στην κατοχή τους δεν έχουν βρεθεί τα όπλα και τα χρήματα της ληστείας, αλλά υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που έχουν αναγνωρίσει και τοποθετούν τους δυο άνδρες στο υποκατάστημα της Εθνικής, ενώ η 35χρονη διώκεται γιατί επιχείρησε να τους βοηθήσει να διαφύγουν. Εκτός από τους αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχει και βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας όπου αναγνωρίζεται το ρολόι, του «χρονομέτρη», ρολόι που φορούσε ο 27χρονος κατά τη σύλληψη.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλες, σιδερογροθιά, τέσσερις σφαίρες των 9 mm καθώς και άλλα αντικείμενα τα οποία ερευνώνται. Μετά τις απολογίες τους στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, οι δυο άνδρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε