Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μενίδι – Βίντεο ντοκουμέντο: “Βροχή” οι σφαίρες στα γλέντια των Ρομά! Τρέμουν οι κάτοικοι

Μενίδι – Βίντεο ντοκουμέντο: “Βροχή” οι σφαίρες στα γλέντια των Ρομά! Τρέμουν οι κάτοικοι

– Εικόνες με Ρομά να πυροβολούν αδιακρίτως στα γλέντια τους προβλήθηκαν στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon
– Εμπόλεμη η κατάσταση στο Μενίδι, μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από “αδέσποτη” σφαίρα, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής το βράδυ της 8ης Ιουνίου
– Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ” ζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης

Εικόνες μέσα από το “άβατο” του Μενιδίου προβλήθηκαν στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon. Ρομά πυροβολούν αδιακρίτως στα γλέντια τους, την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής τρέμουν από τον φόβο τους για άλλη μια τραγωδία, μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου. 

 

 

Από την περασμένη Πέμπτη (08.06.2017), η κατάσταση στο Μενίδι είναι εμπόλεμη, με τους κατοίκους να έχουν ξεσηκωθεί κατά της εγκληματικότητας των Ρομά, οι οποίοι δεν δίστασαν να… απαντήσουν με πυροβολισμούς στον αέρα, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή, κοντά στην καταυλισμό.    

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του “Live News”

 

Την ίδια ώρα, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”, εκφράζει σε ανακοίνωσή της, την οργή και τη θλίψη της για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, ζητώντας παράλληλα τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Αναφερόμενη σε “λανθασμένες πολιτικές”, που δεν προώθησαν την ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση, προσθέτει, πως ζητά από τις αρχές να καθίσουν και να σχεδιάσουν από κοινού “τις ορθές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την γκετοποίηση κοινοτήτων των Ελλήνων Ρομά”. (Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση)

 
Το χρονικό

Είναι Πέμπτη, 8 Ιουνίου του 2016 και στο δημοτικό σχολείο Μενιδίου γίνεται μια σχολική γιορτή. Η ώρα είναι περίπου 20:00 το βράδυ και η γιορτή του σχολείου ξεκινά.

Συμμετείχαν όλα τα τμήματα και όλες οι τάξεις, με κάθε μία από αυτές να παρουσιάζουν ένα σύντομο σκετς. Μιλάμε για ένα μεγάλο σχολείο, με 700 παιδιά, συνεπώς καταλαβαίνει κανείς αν συνυπολογίσει και τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί, πως ο κόσμος που βρισκόταν στο σχολείο λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ήταν πάρα πολύς. 

Λίγες στιγμές αργότερα, ο 11χρονος Μάριος έμελλε να πέσει στο έδαφος, αφού μια “αδέσποτη” σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του. Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Το παιδί βρισκόταν στο πλάι των συμμαθητών του όταν ξαφνικά κατέρρευσε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 11χρονου παιδιού. Η γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στο σχολείο. Ήταν παρούσα στο περιστατικό και έτρεξε αμέσως στο πλευρό του παιδιού της. Όλοι αρχικά πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε. Όταν είδαν αίμα πίστεψαν ότι το παιδί χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου διασωληνώθηκε, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε