Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μετανάστες καταγγέλουν στο Newsit: “Αστυνομικοί μας χτυπούν και μας κλέβουν μέσα στα μαγαζιά μας!”

Εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο προσωπο του νεαρού μετανάστη ΦΩΤΟ NEWSIT

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Γερανίου στην Ομόνοια θα κάνουν αλλοδαποί καταστηματάρχες της περιοχής για να καταγγείλουν αλληλουχία κρουσμάτων σε βάρος τους όχι μόνο αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, αλλά και περιπτώσεις ληστειών από ένστολους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες υποστηρίζουν ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση κάνει την εμφάνιση του κοντά στην κλούβα των ΜΑΤ ένα τζιπ με 4 ένστολους, οι οποίοι με το πρόσχημα των ελέγχων στα καταστήματα που ανήκουν στην ιδιοκτησία αλλοδαπών, κακοποιούν τους ίδιους ή τους υπαλλήλους τους κι αναχωρούν αφού προηγουμένως σύμφωνα πάντοτε με τις καταγγελίες, αφαιρούν κινητά τηλέφωνα και τηλεκάρτες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται και απώλεια χρημάτων από τα ταμεία.

Την πρώτη περίοδο όπως επισημαίνεται από αλλοδαπούς κι από μέλη συλλόγων αλληλεγγύης, δεν αποδόθηκε στα περιστατικά η δέουσα σημασία, όμως η ανοχή καθώς διατείνονται, προκάλεσε τη συστηματοποίηση του φαινομένου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι τα θύματα των σχετικών επιθέσεων δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν εάν πρόκειται για τους ίδιους κάθε φορά αστυνομικούς που τους χτυπούν και τους ληστεύουν ή για διαφορετικούς.

Το Νewsit, επικοινώνησε με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, εκπρόσωποι των οποίων αρνήθηκαν ότι υπάρχουν μέχρι σήμερα σχετικές καταγγελίες που να έχουν γίνει στα τμήματα της περιοχής.

Πρόσθεσαν επίσης προς επίρρωση του ισχυρισμού, ότι σε μία περίπτωση και μάλιστα πριν από μικρό χρονικό διάστημα που καταγγέλθηκε από μετανάστη η κλοπή από αστυνομικούς παραποιημένης μάρκας παπουτσιών τα οποία προσπαθούσε να πουλήσει σε δρόμο της Γλυφάδας, επιλήφθηκαν άμεσα του θέματος οι Εσωτερικές Υποθέσεις, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 αστυνομικών και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο 24χρονος Χουσεΐν Ανουάρ από το Μπαγκλαντές εξομολογείται στο Νewsit τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς,την περασμένη Πέμπτη. Ο νεαρός μετανάστης μένει στην οδό Γερανίου στην Ομόνοια, όπου όπως αναφέρουν και οι συμπατριώτες του δημιουργούνται συχνά επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

” Ήταν τέσσερις αστυνομικοί στην οδό Γερανίου και με σταμάτησαν για έλεγχο. Μου ζήτησαν τα χαρτιά μου, τους τα έδειξα και μετά άρχισαν να με τραβούν και να μου λένε να τους ακολουθήσω, ο ένας με χτύπησε στο πρόσωπο. Το μόνο που μπόρεσα να τους ρωτήσω, γιατί δεν μιλάω ελληνικά, ήταν γιατί. Εκείνοι με έβρισαν μου είπαν να μη μιλάω και με χτύπησαν ξανά. Την ίδια μέρα πήγα στο Αλλοδαπών, με ρώτησαν αν μπορώ να αναγνωρίσω αυτούς που με είχαν χτυπήσει, απάντησα ότι άμα τους δω θα τους θυμηθώ και με έδιωξαν χωρίς να κάνουν τίποτα.”

Κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Γερανίου αναφέρουν επίσης ότι τον τελευταίο καιρό πολλοί αστυνομικοί παίρνουν προϊόντα από τα μαγαζιά χωρίς να πληρώνουν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΙΣΣΥ ΚΑΛΛΙΝΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε