Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μεθοδολογία «Συνωμοσίας» με άρωμα… «Σέχτας»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η επίθεση στο Πρωτοδικείο είχε προγραμματιστεί για αργότερα, εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. Δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλο χτύπημα μέσα στον Ιανουάριο.

Εκτιμάται πως πρόκειται για μια επίδειξη ισχύος, που είχε ως μοναδικό σκοπό να σταλεί ένα μήνυμα προς τις αρχές, ειδικά μετά τις πρόσφατες συλλήψεις. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πιστεύουν πως η επίθεση είχε προγραμματιστεί αργότερα χρονικά, πιο κοντά στη 17η Ιανουαρίου, όταν και πρόκειται να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα ασύλληπτα μέλη, όμως, θέλησαν να την επισπεύσουν μετά τις τελευταίες συλλήψεις, προκειμένου να αποδείξουν ότι παραμένουν δυνατοί επιχειρησιακά. Για αυτό και στην Αντιτρομοκρατική τονίζουν πως η επίθεση έχει και… «άρωμα Σέχτας». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μάλιστα, στη συγκεκριμένη επίθεση έλαβαν μέρος τουλάχιστον πέντε άτομα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο και νέας επίθεσης μέχρι τη δίκη.

Το ενδιαφέρον των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνει και η μαρτυρία του αστυνομικού που φρουρούσε την είσοδο του κτιρίου της οδού Ριανκούρ. «Μέχρι τις 06:50 βρισκόμουν έξω από το κτίριο. Δεν υπήρχε εκεί μοτοσυκλέτα. Πήγα μέσα για να ανοίξω κάποια γραφεία. Στις 07:20 βγήκα και πάλι έξω. Τότε η μοτοσυκλέτα ήταν εκεί, κανονικά παρκαρισμένη. Ήταν η ώρα που υπήρχε μεγάλη προσέλευση κόσμου και οχημάτων που πάρκαραν ή έφευγαν. Δεν προξένησε καμία εντύπωση», κατέθεσε ο φρουρός.

Και σε αυτό το χρονικό διάστημα της μισής ώρας επικεντρώνουν τις έρευνές τους τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, καθώς τότε οι δράστες φέρονται να πάρκαραν την παγιδευμένη μηχανή. Αναζητούν τις εικόνες και τα βίντεο από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μία ακτίνα τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου.

Ανάλογες έρευνες γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Πλατεία Βικτωρίας, από καρτοτηλέφωνο της οποίας έγιναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο Alter και την Ελευθεροτυπία.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε