Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μια καταδίωξη που δεν έγινε ποτέ! – Πάνω από 40 αστυνομικοί “πάγωσαν” στο θέαμα των αιματοβαμένων συναδέλφων τους

Μια καταδίωξη που δεν έγινε ποτέ! – Πάνω από 40 αστυνομικοί “πάγωσαν” στο θέαμα των αιματοβαμένων συναδέλφων τους

– To Newsit αποκαλύπτει όλο το χρονικό της αιματηρής επίθεσης στου Ρέντη
– Πώς είναι δυνατόν να σκότωσαν και να έφυγαν με τα πόδια οι δράστες;
– Γιατί 48 αστυνομικοί δεν καταδίωξαν τους δολοφόνους των συναδέλφων τους;

“Κάποτε θα συνέβαινε κι αυτό. Κάποτε θα θρηνούσαμε θύματα.” Αυτό λένε όσοι γνωρίζουν καλά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας ΔΙΑΣ, ενός σώματος που κάνει αισθητή την παρουσία του στους δρόμους, αλλά ταυτόχρονα “πάσχει” σε θέματα εκπαίδευσης και στελέχωσης.

Το Newsit θα προσπαθήσει να σας περιγράψει λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν χθες από το Περιστέρι μέχρι το σημείο όπου στήθηκε το καρτέρι θανάτου από τους αδίστακτους κακοποιούς.

‘Ολα ξεκίνησαν στις 18.37’. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα για ληστεία σε περίπτερο στην Λ. Δημοκρατίας στο Μενίδι.
Από τις περιγραφές που δόθηκαν, φάνηκε οτι οι 3 δράστες ήταν επικίνδυνοι και βαριά οπλισμένοι. Αν σκεφτεί κανείς ότι χωρίς ίχνος δισταγμού ο ένας από τους τρείς στεκόταν στον δρόμο με το καλάσνικοφ στο χέρι…

Το Κέντρο, ενημέρωσε αμέσως όσους αστυνομικούς βρίσκονταν στην περιοχή. ‘Οταν εντόπισαν το Volvo η εντολή ήταν να ενημερώνεται το κέντρο για τις κινήσεις προκειμένου να βάλει στο “παιχνίδι” και άλλες ομάδες που κινούνταν στις γύρω περιοχές.

Αυτό και έγινε. Μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικό ακολουθούσαν από απόσταση και ενημέρωναν. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ήδη δοθεί σήμα και τουλάχιστον 24 μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατευθύνονταν από διάφορα σημεία για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Δεν είχαν περάσει 10 λεπτά και το αυτοκίνητο με τους αδίστακτους κακοποιούς κινούνταν στην Λεωφ. Κηφισσού, στο ρεύμα προς Πειραιά. Οι κακοποιοί καταλαβαίνουν οτι παρακολουθούνται και αυξάνουν ταχύτητα. Το ίδιο κάνουν και οι αστυνομικοί και αρχίζει η καταδίωξη από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά.

Το αυτοκίνητο με τους δράστες έχει καταφέρει να προπορευθεί αρκετά και έτσι οι κακοποιοί έχουν χρόνο να στήσουν καρτέρι. Και έτσι γίνεται. Στις 18.50’ οι κακοποιοί μπαίνουν στον παράδρομο της Λεωφ. Κηφισσού στο Ρέντη. Στρίβουν σε ένα στενό και περιμένουν τους αστυνομικούς.

Την ώρα λοιπόν που οι μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και το περιπολικό στρίβουν στο στενό τα όπλα των κακοποιών αρχίζουν να “ξερνούν” μολύβι και θάνατο.

Ο Γιάννης Ευαγγελινέλης και ο Γιώργος Σκυλογιάννης πέφτουν από τις μηχανές μην μπορώντας να αντιδράσουν στον καταιγισμό των πυρών.

Είναι οι πιο άτυχοι απ’ όλους. Ο ένας “σβήνει” στην άσφαλτο και ο άλλος κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. ‘Αλλοι 2 τραυματίζονται ενώ οι σφαίρες πέφτουν σαν βροχή.

Εδώ, είναι το κομβικό σημείο, όπου μπορεί κανείς εύλογα ν’ αναρωτηθεί: Πως είναι δυνατόν να μην ακολουθήσει καταδίωξη και μάλιστα να μην συλληφθούν οι δράστες από τουλάχιστον 48 αστυνομικούς που έσπευδαν ή είχαν ήδη φτάσει στην περιοχή;

Αν τελικά όλοι οι αστυνομικοί αλλά και οι επικεφαλής τους “πάγωσαν” μπροστά στο θέαμα των νεκρών συναδέλφων τους και δεν συνέχισαν όπως έπρεπε την καταδίωξη, μπορεί κανείς να μιλά για κολοσσιαίο λάθος στους χειρισμούς.

Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς οτι το αυτοκίνητο βρέθηκε στην ίδια περιοχή και πιθανότατα οι δράστες έφυγαν ακόμα και πεζοί τότε τα ερωτήματα είναι μεγάλα.

Χρόνος για να συγκεντρωθούν ενισχύσεις, δόθηκε. Χρόνος για να συνδράμουν την επιχείρηση περιπολικά δόθηκε. ‘Ομως, τελικά, τα λάθη που ακολούθησαν μετά την εκτέλεση των 2 ειδικών φρουρών πρέπει να αναγνωρισθούν.

Κι αυτό, γιατί ενώ είναι γνωστό ότι τα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ είναι ταχύτατα και ευέλικτα, ωστόσο εκ των πραγμάτων έχουν αδυναμία σε επιχειρήσεις ακινητοποίησης οχημάτων ή σε συμπλοκές με ενόπλους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο από περιπολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Καθαρά” τα όπλα του μακελειού – Που οδηγούν οι έρευνες για τους δολοφόνους των αστυνομικών

Τεράστια ερωτήματα για το μακελειό στου Ρέντη – Μόλις 22 και 23 ετών οι νεκροί αστυνομικοί

Οι φωτογραφίες των δύο νεκρών αστυνομικών στου Ρέντη – Οι δράστες ήταν αποφασισμένοι για λουτρό αίματος

Στο δρόμο οι αστυνομικοί για τη δολοφονία των δύο συναδέλφων τους

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε