Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: “Ήξερα ότι τον είχαν απαγάγει” – Οι καταθέσεις και η μαρτυρία για το κρησφύγετο στο εργοστάσιο

Μιχάλης Λεμπιδάκης

Στο φως έρχονται οι λεπτομέρειες της απαγωγής που συγκλώνισε τη χώρα. Είχαν περάσει λίγες μόνο στιγμές απ’ όταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε πέσει θύμα απαγωγής όταν η μητέρα του συνειδητοποιούσε ότι το παιδί της βρίσκεται σε κίνδυνο…

Οι καταθέσεις της μητέρας και της συζύγου του επιχειρηματία στην Αστυνομία συγκλονίζουν. Υπήρξε ακόμη και ανώνυμη καταγγελία για το που κρατείται ο Μιχάλης Λεμπιδάκης από τους απαγωγείς.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναζητούν ακόμη πληροφορίες για τα πρόσωπα και τα κρησφύγετα που χρησιμοποίησαν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” όμως ήδη από τους πρώτους μήνες της απαγωγής η σύζυγός του λάμβανε ανώνυμες πληροφορίες.

Ήταν 15 Μαϊου όταν η Κατερίνα Λεμπιδάκη ενημέρωνε τις Αρχές πως είχε ανώνυμη πληροφορία για το που κρατούνταν ο σύζυγός της.

Η πληροφορία έλεγε ότι ο επιχειρηματίας κρατούνταν σε υπόγειο κάτω από εργοστάσιο παπουτσιών ή κλωστοϋφαντουργείο.

Η ίδια είχε πει στους αστυνομικούς: “Εκτιμώ ότι το εργοστάσιο αυτό θα μπορούσε να ήταν αυτό που υπάρχει απέναντι από το κέντρο δεξιώσεων … στο Ρέθυμνο”.

Οι έρευνες πάντως είχαν αποδεχθεί άκαρπες. Η ομηρία κράτησε ακόμη τέσσερις μήνες.

“Ήξερα ότι τον είχαν απαγάγει”

Συγκλονίζει και η μαρτυρία της μητέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Αστυνομία. Λίγα λεπτά πριν την απαγωγή είχε δει τον γιο της και είχαν δώσει ραντεβού στο σπίτι.

Πέρασε από το σημείο απ’ όπου είχε απαχθεί με διαφορά πέντε λεπτών. Είδε το αυτοκίνητο του γιου της τρακαρισμένο αλλά αρχικά δεν ήθελε να πιστέψει ότι έχει συμβεί κάτι κακό στο παιδί της.

Πήγε μέχρι το σπίτι, είδε ότι έλειπε το αυτοκίνητο και έτσι ενημέρωσε τον άλλο της γιο και τη νύφη της…

Μόνο τότε άρχισε να συνειδητοποιεί το κακό. Το ένστικτό της έλεγε ότι το παιδί της είχε πέσει θύμα απαγωγής.

“Ο διακόπτης ήταν πάνω στη μίζα και το τηλέφωνο ήταν στην κονσόλα, γεγονός που δείχνει ότι τον έφυγε βίαια από το αυτοκίνητο, ειδάλλως θα το έπαιρνε. Έτσι όπως είχε εξελιχθεί το συμβάν του γιου μου ήμουν σίγουρη πως τον είχαν απαγάγει με σκοπό να ζητήσουν λύτρα” είπε στους αστυνομικούς λίγο μετά την απαγωγή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις