Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τσιμουδιά για την απαγωγή! Τρέμουν την “ομερτά”!

Χάρης Λεμπιδάκης

– Τα ερωτήματα πολλά, αλλά οι απαντήσεις λίγες: Δεν… λαλούν οι συλληφθέντες για την απαγωγή, γιατί φοβούνται αντίποινα ακόμη και από τη φυλακή!
– Σίγουροι οι αστυνομικοί πως διαφεύγουν βασικά στελέχη του παζλ της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο
– Πρόκειται για “βαριά” ονόματα, με επιρροή και ικανότητα να… επιβάλουν την “ομερτά”!
– Οι τέσσερις απαγωγείς που άρπαξαν τον επιχειρηματία από το αεροδρόμιο κυκλοφορούν… ελεύθεροι κι ωραίοι
– Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον πολύμηνο εφιάλτη που έζησε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε στην οικογένειά του σώος και αβλαβής. Από τότε, οι Αρχές εργάζονται… πυρετωδώς για να λύσουν την υπόθεση και να συλληφθούν όλοι όσοι συμμετείχαν. Κάτι που όμως δεν είναι απλό. Κι αυτό διότι οι -ήδη- συλληφθέντες για την απαγωγή κρατούν τα στόματά τους… ερμητικά κλειστά.

Συγκλονίζουν οι σημειώσεις του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην απομόνωση – «Πρέπει να ζήσω, για τα παιδιά μου» [vid]

απαγωγή

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Οι εξελίξεις για την απαγωγή

Οι συλληφθέντες, λοιπόν, δεν… μιλούν. Ή μάλλον μιλούν επιλεκτικά, αφού ήδη ο ένας έχει στραφεί εναντίον του άλλου. Όταν ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς σε ποια άλλα κρησφύγετα κρατούσαν φυλακισμένο των γνωστό επιχειρηματία, απάντηση δεν δόθηκε.

Μάλιστα, τρεις από τους κατηγορούμενους, που κατέθεσαν πως αυτοί ήταν μόνο οι φύλακες του κ. Λεμπιδάκη και μάλιστα… πονόψυχοι, αρνήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα των αστυνομικών για το πού βρίσκονται αυτά τα κρησφύγετα. Απαντούσαν πως φοβούνται να αποκαλύψουν το παραμικρό.

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι απλό: Τι φοβούνται οι συλληφθέντες;

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση είναι πλέον πεπεισμένοι πως κάποια μέλη της συμμορίας και μάλιστα αρχηγικά, όχι μόνο έχουν ξεφύγει την σύλληψη, αλλά τα ονόματα τους είναι τόσο “βαριά”, που επιβάλουν με απόλυτο τρόπο την “ομερτά”.

Κι αυτό διότι έχουν τρόπο να… κλείσουν στόματα. Ίσως, μάλιστα και μέσα στην φυλακή. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, οι τέσσερις κουκουλοφόροι στα χέρια των οποίων έζησε τις πρώτες στιγμές του μαρτυρίου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, μάλλον δεν είναι ανάμεσα στους -ήδη- συλληφθέντες για την απαγωγή.

Άλλωστε οι περισσότεροι από τους 7 κατηγορούμενους επιφύλασσαν για τον εαυτό τους… περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή. Κυρίως εκείνον του φύλακα.

Λείπουν κομμάτια του παζλ

Επίσης, ο ίδιος ο επιχειρηματίας, από την χροιά της φωνής των ήδη συλληφθέντων, αλλά και την σωματοδομή τους, δεν αναγνώρισε κάποιον ως τον άνθρωπο που στις 30 του περασμένου Μάρτη τον άρπαξε μέσα από το αυτοκίνητό του.

Εμπλοκή Ρώσων στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη;

Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο οι αστυνομικοί στην Κρήτη, όσο και οι συνάδελφοί τους της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη σε Κρήτη και Αθήνα, αλλά και οι άνθρωποι που τελικά τον απήγαγαν, να έφθασαν στην Μεγαλόνησο από την Αθήνα.

Μιχάλης Λεμπιδάκης

Επιπλέον δεν αποκλείουν να διαθέτουν την τεχνογνωσία να στήσουν μιαν απαγωγή και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, τις τελευταίες ημέρες στην Αττική έχουν πραγματοποιηθεί τρεις κατ’ οίκον έρευνες. Συγκεκριμένα, σε σπίτια ατόμων για τα οποία οι αστυνομικοί έχουν υποψίες όχι όμως αποδείξεις, πως συμμετείχαν -έστω αρχικά- στο θρίλερ που έζησε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Την απαγωγή, δηλαδή, που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις