Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπλόκα τη νύχτα για τους ληστές με τα καλάσνικοφ – “Τους ξέρουμε” λένε οι αστυνομικοί

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Με μια φράση αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί μοιάζουν να λένε “ξέρουμε ποιοι είναι, δεν ξέρουμε που είναι”. Οι αδίστακτοι ληστές όμως έχουν κάνει, όπως όλα δείχνουν, τρία βασικά λάθη. Άφησαν στοιχεία και για το ποιοι είναι, αλλα και για το που μπορεί να κινούνται.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν αστυνομικές πηγές οι ληστές είναι τρεις. Ο ένας είναι “παλιός γνώριμος” σεσημασμένος για κλοπές που έχει περάσει και… από τις φυλακές.

Αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι έχουν προκύψει από το τελευταίο τους χτύπημα στη Γλυφάδα, όπου όχι απλά εισέβαλαν στο σπίτι μιας οικογένειας, αλλά κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο τον πατέρα με τα δίδυμα παιδιά και στη συνέχεια κακοποίησαν άσχημα την νεαρή μητέρα.

Το πολυτελές συγκρότημα όπου έμενε το ζευγάρι είχε φαίνεται κάμερες ασφαλείας (αυτό διαρρέεται τουλάχιστον) και εκεί οι αστυνομικοί είδαν την εικόνα του παλιού τους “γνώριμου”.

Αυτό ήταν όμως το πρώτο από τα τρία λάθη των ληστών, δεν είναι ότι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους σε χώρο που “ελεγχόταν” από κάμερες, δεν σκέφτηκαν ούτε το γεγονός ότι με μια απλή διαδικασία οι αστυνομικοί μπορούν να εντοπίσουν τη θέση ενός κινητού και έτσι λίγο μετά από μια επιδρομή τους σε άλλο σπίτι χρησιμοποίησαν το κινητό του θύματος.

Έτσι οι αστυνομικοί έχουν και μια πιθανή θέση στα νοτιοανατολικά προάστια όπου μπορεί να βρίσκεται το κρησφύγετό τους ή έστω να κατοικεί ο ένας από αυτούς.

Το τρίτο λάθος των ληστών είναι ότι άφησαν ένα από τα αυτοκίνητα που είχαν κλέψει δίνοντας την ευκαιρία στην αστυνομία να το κάνει φύλλο και φτερό ανακαλύπτοντας πληθώρα στοιχείων και κυρίως ίχνη του DNA τους.

Κάπως έτσι αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς να έχουν σχεδόν πλήρη εικόνα της συμμορίας. Λένε πως πρόκειται για τρεις Αλβανούς ηλικίας από 25 ως 30 ετών, εκ των οποίον ο ένας, μάλλον ο “παλιός γνώριμος” έχει το ρόλο αρχηγού.

Οι άλλοι δύο είναι εκτός από συνεργάτες και πολύ πιστοί φίλοι του, λένε μάλιστα ότι ο ένας είναι δεινός αναρριχητής, είναι αυτός που “σκαρφαλώνει” στα μπαλκόνια και “ανοίγει” το δρόμο στους άλλους.

Οι αστυνομικοί τώρα στήνουν μπλόκα στα νοτιοανατολικά προάστια (βάσει του σήματος του κινητού που έχουν εντοπίσει) ελπίζοντας να προλάβουν το επόμενο χτύπημα των ληστών.

Το δυστύχημα είναι ότι μέχρι να αναλάβει κάποια κεντρική υπηρεσία την αναζήτησή τους η δράση τους είχε υποβαθμιστεί. Είχαν κάνει ήδη 7-10 χτυπήματα μέχρι να “αναβαθμιστεί” η έρευνα και δυστυχώς χρειάστηκε πρώτα να κακοποιήσουν βάναυσα τη νεαρή γυναίκα στη Γλυφάδα.

Διαβάστε επίσης:
Η “Τριάδα” της φρίκης τρομοκρατεί την Αθήνα – Βιάζουν και ληστεύουν χωρίς έλεος – Το προφίλ των δραστών

Οι αδίστακτοι ληστές με τα καλάσνικοφ βίασαν μητέρα μπροστά στα δίδυμα παιδιά της στην Γλυφάδα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε