Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπράβοι “έσπερναν” τον τρόμο για δύο χρόνια στον Ωρωπό

Δύο από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση είναι κρατούμενοι των φυλακών για τη ληστεία της τράπεζας “ALPHA BANK” στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα έξι μέλη ομάδας μπράβων, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει τον περασμένο Αύγουστο στην επίθεση εναντίον αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, σε πανηγύρι στον Ωρωπό, τους οποίους είχαν χτυπήσει προκειμένου να ελευθερώσουν τον 46χρονο αρχηγό τους, γνωστό νονό της νύχτας.

Η συμμορία είχε σπείρει τον τρόμο την τελευταία διετία στους κατοίκους του Ωρωπού, ενώ σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις με απειλές, εξυβρίσεις και σωματικές βλάβες, προσπάθησαν να εμποδίσουν από την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό, τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου είχαν μεταβεί στον Ωρωπό εννέα αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών, όπου εντόπισαν τον 46χρονο νονό, στο χώρο που γινόταν το πανηγύρι, τον αφόπλισαν και τον συνέλαβαν.

Αυτός όμως έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να επιτεθούν στο κλιμάκιο των αστυνομικών και περίπου 30 άτομα έπεσαν πάνω τους και ελευθέρωσαν τον αρχηγό τους.

Οι μπράβοι και άλλα άτομα που τους συνέδραμαν χτύπησαν άσχημα τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους επειδή υπήρχε πολύς κόσμος, ενώ τους έσπασαν τα κινητά τηλέφωνα, και άρπαξαν το πορτοφόλι του ενός και διάφορα αντικείμενα από δύο άλλους. Το πορτοφόλι το παρέδωσε αργότερα ένας από τους κατηγορούμενους για την επίθεση.

Από τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση αναγνωρίσθηκαν τα 14, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για σοβαρές εγκληματικές πράξεις.

Χτες η Δίωξη εκβιαστών πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση στην βορειοανατολική Αττική, όπου συνέλαβε έξι άτομα ηλικίας 46, 43, 40, 36, 34 και 29 ετών, ανάμεσα στα οποία είναι και ο αρχηγός της ομάδας, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών, προέκυψαν στοιχεία για διάφορες αξιόποινες πράξεις, όπως εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, πλαστογραφίες, απάτες, παραβάσεις νομοθεσίας καζίνο, ναρκωτικών κ.λπ. για άλλα είκοσι επτά (27) άτομα, που δεν συμμετείχαν στην επίθεση.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθούν τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε