Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Μύκονος: Υπάλληλοι εστιατορίου αντέγραφαν πιστωτικές κάρτες πελατών!

Μύκονος: Υπάλληλοι εστιατορίου αντέγραφαν πιστωτικές κάρτες πελατών!

Το μεγάλο κόλπο είχε στηθεί σε ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια του νησιού – Οι πελάτες έδιναν τις κάρτες τους για να πληρώσουν αλλά…

τα όσα συνέβαιναν στη συνέχεια, ήταν απίθανο να τα φανταστούν. Βλέπετε, οι κατά τα άλλα εργατικοί σερβιτόροι, είχαν στήσει στα ενδότερα μια ολόκληρη επιχείρηση υποκλοπής! Έπαιρναν λοιπόν τις πιστωτικές κάρτες από τους πελάτες και όταν πήγαιναν μέσα, αντί να περάσουν τη χρέωση, υπέκλεπταν τα στοιχεία με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος.

Αυτό, συνέβαινε όποτε ο πελάτης ήθελε να πληρώσει με πιστωτική. Αφού έκαναν την υποκλοπή, τη γύριζαν πίσω, οι πελάτες έφευγαν ήσυχοι και μετά από λίγες μέρες διαπίστωναν ότι από τον τραπεζικό τους λογαριασμό, έχουν κάνει φτερά… ανεξήγητα κάποια από τα χρήματά τους!

Με αυτή τη μέθοδο οι δράστες κατάφεραν να σηκώσουν 3.500€ από λογαριασμό ενός πελάτη, ενώ αποπειράθηκαν να κάνουν ανάληψη 9.000€, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Δράστες ένας 24χρονος και μία 22χρονη αλλοδαπή που εργάζονταν στο εν λόγω εστιατόριο και συνελήφθησαν.

Εγκέφαλος θεωρείται ένας 35χρονος, που εργαζόταν παλιότερα στο εστιατόριο και για την ώρα δεν έχει συλληφθεί. Εκείνος φέρεται να έδωσε στον 24χρονο το ειδικό μηχάνημα που υπέκλεπτε τα προσωπικά δεδομένα που εμπεριέχονταν στις μαγνητικές ταινίες τραπεζικών καρτών και χρησίμευε για την κατασκευή κάρτας-κλώνου.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του 24χρονου, η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες και σε έναν ακόμη 27χρονο αλλοδαπό, επειδή διαπιστώθηκε ότι έκανε εμπόριο ναρκωτικών. Στο σπίτι βρέθηκε μικροποσότητα χασίς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε