Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα μαρτυρία για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ – “Είχαν ρουκετοβόλο”

Νέα μαρτυρία για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ – “Είχαν ρουκετοβόλο”

Ήθελαν να τινάξουν στον αέρα τα γραφεία της ΝΔ όπως προκύπτει από νέα μαρτυρία…  Δείτε τι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ και γιατί η αντιτρομoκρατική φοβάται για νέο χτύπημα.

Νέα διάσταση στα δεδομένα της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ δίνει μία νέα μαρτυρία… Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα το “ΒΗΜΑ”, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης τη νύχτα της 14ης Ιανουαρίου περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του ως εξής:

Είδα μπροστά μου δύο ντυμένους με μαύρες φόρμες να κινούνται στο στενό πεζόδρομο απέναντι από τα γραφεία της ΝΔ. Στάθηκα και τους κοίταξα αποό μία απόσταση 20 μέτρων. Μόλις με έιδαν κοντοστάθηκαν  αφού δεν περίμεναν να έχουν έναν άνθρωπο ακριβώς απέναντί τους και στο πεδίο βολής τους. Ο πρώτος που είχε ύψος περίπου 1,65 σήκωσε το καλάσνικοφ για να χτυπήσει. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο δεύτερος που είχε ύψος περίπου 1,80 σήκωσε ρουκετοβόλο και δοκίμασε να ρίξει. Το είδα καθαρά να το φέρνει στον ώμο του. Όμως δε μπόρεσε να ρίξει τη ρουκέτα γιατί ήταν πολύ πλάγια. Τον εκτοξευτήρα της ρουκέτας τον είδε μία κοπέλα που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά τους όταν προσπάθησαν να διαφύγουν“.

Στο απόσπασμα της πιο σημαντικής μαρτυρίας που αποκαλύπτει το “ΒΗΜΑ” αναφέρεται επίσης ότι “Υπολογίζω την ηλικία των δραστών περίπου στα 30-35 χρόνια. Μόλις οι δύο άνδρες είδαν ότι κάποιοι κατάλαβαν την κίνησή τους δε στάθηκαν στο σημείο ώστε να είναι ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της ΝΔ και να έχουν τη δυνατότητα να το χτυπήσουν με μεγάλη ευκολία. Έμειναν περίπου 10 μέτρα πίσω, κάτι που μίκρυνε τη γωνία βολής. Η μεταξύ τους απόσταση ήταν 3 με 4 μέτρα. Μπροστά ήταν αυτός με το καλάσνικοφ…..Έριξε μία σύντομη ριπή κάθετη προς τον πάνω όροφο. Εκείνη την ώρα πίστεψα πως θα εκτοξευθεί και η ρουκέτα. Είδα τον εκτοξευτήρα στον ώμο του…. Δεν έγινε όμως τίποτα γιατί φαίνεται πως ο δεύτερος δεν μπορύσε να σημαδέψει καλά από τόσο πλάγια“.

Την ύπαρξη ρουκετοβόλου επιβεβαιώνει και μία νεαρή κοπέλα.

Έχοντας ως δεδομένα την αποτυχία εκτόξευσης ρουκέτας, το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ προκήρυξη γαι ανάληψη ευθύνης και ότι οι δράστες παραμένουν “αλώβητοι” και άρα μπορούν αν χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή, η αστυνομία εκφράζει σοβαρούς φόβους για νέο παρόμοιο “χτύπημα”.

Τα νέα στοιχεία από τους ληστές του Βελβεντού

Όσο για τους ληστές του Βελβεντού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν 20 κινητά τηλέφωνα από την ώρα που έφυγαν από την Αθήνα μέχρι την ώρα της ληστείας. Μάλιστα τα τρία από αυτλά τα ενεργοποίησαν δυο ημέρες πριν τη ληστεία.

Έφυγαν από την Αθήνα με τα δυο κλεμμένα Nissan, έμειναν στο Βόλο γιατί ήταν μία πόλη που γνώριζαν και τα όπλα τα έιχαν μαζί τους καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και στο ξενοδεοχείο όπιυ διέμειναν στο Βόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική στο ξενοδοχείο του Βόλου όπου έμειναν οι ληστές του Βελβεντού

Έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε ξενοδοχείο του Βόλου που έμειναν οι ληστές της Κοζάνης – Τα δωμάτια είχε νοικιάσει ο Πολίτης

«Τι ταινία γυρίζετε;» ρώτησε κάτοικος του Βελβεντού έναν από τους ληστές

Τι λένε δύο αυτόπτες μάρτυρες για τα κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών – Ανατριχίλα από τις φωτογραφίες τους

Τα άγρια κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών αμέσως μετά τη σύλληψή τους – Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο

Στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς τραυματίσθηκαν οι 4 ληστές – τρομοκράτες, λέει η αστυνομία

Αστυνομία: δεν ήταν ξυλοδαρμός, αλλά τραύματα από τη μάχη με τους αστυνομικούς

Ο “ξυλοδαρμός” ήταν “αντίσταση” και “μάχη” με τους αστυνομικούς – Το πόρισμα για τα τραύματα των συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Βελβεντό

Η στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων στο Βελβεντό Κοζάνης

Οι διαφορές στις φωτογραφίες των 4 συλληφθέντων για τις ληστείες στην Κοζάνη

Νοικιασμένη από το Νίκο Ρωμανό η γιάφκα στο Παγκράτι – Πιο κοντά στο οπλοστάσιο η αντιτρομοκρατική

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε