Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέες προθεσμίες μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου έλαβαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Νέες προθεσμίες μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου έλαβαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης του «μαύρου πολιτικού χρήματος» ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, συγκατηγορούμενος πλέον του άλλοτε πολιτικού προϊσταμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο «Γιάννης» ή «Βοsko» στις σημειώσεις του πρώην υπουργού -σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές- έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί για την απολογία του και να επιχειρήσει να αντικρούσει όσα του καταλογίζονται βάσει της έρευνας, καθώς φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στη διακίνηση χρημάτων από «ωφελήματα» για τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας.

Προθεσμία επίσης για τις 8 Οκτωβρίου έλαβε και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία καλείται να λογοδοτήσει τόσο για έμβασμά της προς εταιρία που διακινούσε παράνομα χρήματα του πρώην υπουργού όσο και για τον ισχυρισμό τού συγκατηγορουμένου της πλέον, Νίκου Ζήγρα ότι αυτή έλαβε «μαύρα χρήματα» για να αποδεσμεύσει τον πρώην σύζυγό της προκειμένου εκείνος να παντρευτεί τη Βίκυ Σταμάτη.

Εντός της εβδομάδας θα απολογηθούν επίσης και οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που κάλεσε ο ανακριτής, δηλ. οι Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Καρατζάς και Φώτης Αρβανίτης, στους οποίους αποδίδεται περιφερειακός ρόλος.

Το Σαββατοκύριακο θα μεταχθούν στα δικαστήρια για συμπληρωματικές απολογίες και οι επτά κρατούμενοι στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε νέα πρόσωπα κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Άκη

Όταν ο Άκης και η Βίκυ έδιναν 1.360 ευρώ το βράδυ και 550 ευρώ για κρασί

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε