Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο φιάσκο της Αστυνομίας – Τους πήραν τα όπλα και… λαθρομετανάστες, αλλά κατάφεραν να βρουν το φορτηγό

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

-“Επιχείρηση” χωρίς κανένα σχεδιασμό
– Τους έφυγε μέσα απ’ τα χέρια ο δουλέμπορος
– Παρέδωσαν τα όπλα όταν απειλήθηκαν
– Το μεσημέρι βρήκαν το φορτηγό στη λεωφόρο Σχιστού

Το αποτέλεσμα και μόνο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος της αποτυχίας των αστυνομικών σε μια κατά τα άλλα απλή επιχείρηση.
Η σύλληψη 50 (ίσως και περισσοτέρων, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα) λαθρομεταναστών μαζί με τον δουλέμπορο μετατράπηκε σε φιάσκο.

Επιχείρηση χωρίς κανένα σχεδιασμό

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αλλοδαπών είχαν πληροφορίες για ένα κύκλωμα που δρα στην περιοχή της Κορίνθου.

Στην επιχείρηση αποφασίστηκε να πάρουν μέρος τέσσερις αστυνομικοί. Έστησαν μπλόκο και ακινητοποίησαν το φορτηγό-ψυγείο για το οποίο είχαν τις πληροφορίες. Αποδείχθηκε πως είχαν πέσει… διάνα.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ώρα για τη μεταφορά των συλληφθέντων…

Άγνωστο γιατί οι αστυνομικοί αποφάσισαν να μην περάσουν χειροπέδες στον οδηγό του φορτηγού, αλλά να τον βάλουν να οδηγήσει!

Στη θέση του συνοδηγού κάθισε ένας από τους αστυνομικούς και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν με ένα περιπολικό.

Όπως ήταν φυσικό ο δουλέμπορος έψαχνε μια ευκαιρία για να αποδράσει. Μόλις το όχημα αναγκάστηκε να σταματήσει σε ένα φανάρι ο δουλέμπορος άνοιξε την πόρτα, πήδηξε στο δρόμο και άρχισε να τρέχει.

Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν δεν κατάλαβαν καν ότι μπήκε στο αυτοκίνητο ενός συνεργού του που για ώρα … παρακολουθούσε τους αστυνομικούς και το “εμπόρευμα”.

Σαν να μην είχε συμβεί τίποτε οι αστυνομικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν (είχαν άλλωστε ακόμη στην κατοχή τους το ψυγείο με τους λαθρομετανάστες). Στο τιμόνι του αυτοκινήτου έκατσε ένας αστυνομικός και το… κομβόι ξεκίνησε και πάλι…

Και πάλι οι τέσσερις αστυνομικοί δεν αντιλήφθηκαν ότι ένα αυτοκίνητο τους παρακολουθεί. Ξαφνικά το Ι.Χ. των δραστών πλησίασε το ψυγείο από το πλάι και οι δυο δράστες άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. Έκλεισαν το δρόμο των αστυνομικών που αφού σταμάτησαν το βαρύ όχημα, σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που ακολουθούσαν δεν αντέδρασαν καθόλου. Οι δράστες άρπαξαν τα όπλα των αστυνομικών που ήταν στο φορτηγό, τους κατέβασαν κάτω και το … ξαναπήραν.

Κάπου εκεί οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους και ζήτησαν βοήθεια με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν μεγάλες δυνάμεις.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε το Ι.Χ. των δραστών να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Μετά από καταδίωξη οι αστυνομικοί το ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν ότι μέσα βρισκόταν ο Ιρακινός που λίγα λεπτά πιο πριν είχε αρπάξει τα όπλα των συναδέλφων τους.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να πάρουν πίσω τα όπλα τους και να συλλάβουν τον έναν, ώρες αργότερα βρήκαν στη λεωφόρο Σχιστού και το φορτηγό, όμως ακόμη τους λείπει … ο δουλέμπορος και τουλάχιστον 50 λαθρομετανάστες.

Λίγο μετά το μεσημερί η αστυνομία συνέλαβε άλλο ένα άτομο που πιστεύουν πως είναι ο οδηγός του φορτηγού. Κρατείται στο αστυνομικό τμήμα και ανακρίνεται, ελπίζοντας πως σύντομα θα δώσει και τους υπόλοιπους συνεργούς του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε