weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Νέοι διάλογοι – φωτιά: Προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη τους μετά τη δολοφονία Φύσσα – Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος γνώριζε μισή ώρα μετά

Νέοι διάλογοι – φωτιά: Προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη τους μετά τη δολοφονία Φύσσα – Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος γνώριζε μισή ώρα μετά | Newsit.gr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ήταν πολλοί εκείνοι που γνώριζαν τα πάντα γύρω από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Όλοι προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους. Ο ίδιος ο Ροπυπακιάς προσπάθησε να απεμπλέξει το κόμμα, τον άμεσο προϊστάμενό του Γ. Πατέλη, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη προσπάθησαν να κρύψουν τη δράση της οργάνωσης.
Ωστόσο τα τηλέφωνα μίλησαν και αποδεικνύουν τη δράση του τάγματος εφόδου.
Το πως οργανώθηκε, ποιοι έδρασαν, ποιοι γνώριζαν, αλλά και ποιοι ενημερώθηκαν μετά τη δολοφονία.
Μισή ώρα μετά τις φονικές μαχαιριές κατά του Π. Φύσσα ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος γνώριζε τα πάντα.

Ήξερε ο Ν. Μιχαλολιάκος

Η ιεραρχία ακολουθήθηκε κατά γράμμα. Όπως περιγράφουν οι μάρτυρες η οργάνωση λειτούργησε κατά τα στρατιωτικά πρότυπα. Αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης ώς όφειλε ενημέρωσε τον βουλευτή-υπεύθυνο για την περιοχή Γ. Λαγό.
Από 21:20 έως 02:40 οι δυο τους μιλούν 34 φορές.
Ο Γιάννης Λαγός όπως όφειλε ενημέρωσε τα κεντρικά, μίλησε δυο φορές με Μεσογείων.
Μάλιστα μόλις 40 λεπτά μετά τη δολοφονία στις 00:37 ο Ν. Μιχαλολιάκος στέλνει γραπτό μήνυμα στον Λαγό, προφανώς ζητώντας ενημέρωση την οποία έχει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα αργότερα.

Προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη τους

Κύριο μέλημα όλων ήταν να μην υπάρξει σύνδεση της οργάνωσης με τον δολοφόνο και με το περιστατικό. Η δολοφονία του Π. Φύσσα δεν έπρεπε να φανεί ως χτύπημα του τάγματος εφόδου της Νίκαιας.
Ο Γ. Ρουπακιάς προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη της οργάνωσης που υπήρχαν σπίτι του, είπε στη γυναίκα του τι να κάνει, αλλά εκείνη, όπως ο ίδιος λέει μιλώντας στο τηλέφωνο ουσιαστικά με τις κινήσεις της πρόδωσε και άλλα μέλη της οργάνωσης, αλλά και την ίδια την οργάνωση. Ιδου ο διάλογος:
-Γ. Η άλλη να πούμε, η χαζή μού τα έκανε μαντάρα, με έβαλε δέκα χρόνια μέσα ακόμη, να πούμε, με τις μ..ς της.

-Χ. Ποια βρε;

-Γ. Η γυναίκα μου με τις μ..ς που πήγε και κατέθεσε.

-Χ. Γιώργο, είναι βαρύ το αδίκημα που έχεις κάνει, το’ χεις πάρει χαμπάρι;

-Γ. Ρε, κατάλαβες τι σου’ πα; δεν είναι αυτό… Της είπα να πάει στο σπίτι και να δώσει στους αστυνομικούς, για να μην τα κάνουν κ..ς το σπίτι, όλα τα πράγματα και αυτή έπιασε και τα έδωσε αλλού. Τη μια λέει ότι τα έκαψε, την άλλη λέει έτσι και στο τέλος κάρφωσε και τους άλλους, και πήγανε στο σπίτι τους, γιατί να τους μπλέξει τους άλλους πού πήγε τα πράγματα.

Από συνομιλία της αδελφής του Γ. Ρουπακιά με φίλη της φαίνεται ξεκάθαρα ότι προσπαθεί να καλύψει τον πυρηνάρχη του, Γ. Πατέλη

Α: Ακούγεται ότι καλύπτει άτομο;
Β: Ότι;
Α: Ακούγεται πολύ έντονα από πολλούς ότι καλύπτει συγκεκριμένο άτομο.
Β: Ναι; Ποιος είναι;
Α: Ο Πατέλης… και του στέλνω μήνυμα με την Α. Επειδή η αδελφή στο έμαθε ποιον καλύπτεις
Β: Ναι, θα ανατριχιάσει ο Γιώργος
Α: Καταστρέφεις της οικογένειά σου για τον φίλο;

Όσο ωστόσο ο Γ. Ρουπακιάς προσπαθεί να κρατήσει ανέπαφα τα στεγανά της οργάνωσης η αδελφή του μοιάζει ξεκάθαρα να μιλάει για δολοφονία, να λέει μάλιστα δεν στόχευε στην καρδιά, αναφέρεται στον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά και πιθανολογεί ότι εκείνος μπορεί να έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα στον Π. Φύσσα:

-Γράφει για τον καραφλό που είναι δεύτερο άτομο στο αμάξι
-Α, μάλιστα
-Ο Γιώργος εμένα επιμένει ότι δεν έχει χτυπήσει καρδιά, μόνο κοιλιά.

-Ότι έδωσε μία σου είπε;
-Κοιλιά, ναι, μόνο
….
-Μήπως εκείνο το καραφλό το άτομο που βγήκε από το αμάξι, συνοδηγού έδωσε την άλλη;

Η αδελφή του αναρωτιέται ξεκάθαρα μήπως ο Γ. Ρουπακιάς καλύπτει κάποιον άλλο, είναι ξεκάθαρο πως γνωρίζει ότι κάνει προσπάθεια να καλύψει κάποιους.
Η αδιαφορία πάντως για την ίδια τη στυγερή πράξη φαίνεται σε έναν άλλο διάλογο… Όπου ο Γ. Ρουπακιάς έχει ένα και μόνο παράπονο… το φαγητό δεν είναι καλό… μάλιστα ακούγεται σε άλλο σημείο να κατακρίνεται ο Κασιδιάρης που δεν αναγνωρίζει ότι ο Ρουπακιάς έδρασε μέλος της Χρυσής Αυγής

Σε συνομιλία συγγενικού προσώπου του Ρουπακιά, επίσης λίγο μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, επικρίνεται η δήλωση Κασσιδιάρη, ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής:

-Α .. Τέλος πάντων, αυτοί οι άνθρωποι απ’ ό,τι βγήκε στην τηλεόραση έχουν τάγματα παντού, έχουν τάγματα ασφάλειας κρούσης, δεν ξέρω πώς τα λένε, κρούσης εφόδου, δεν ξέρω πώς τα λένε.

-Β: Εφόδου λέγεται..

-Α: Εφόδου… απ’ αυτό. Λοιπόν, όταν βλέπεις ένα τέτοιο πράγμα κι όταν, δηλαδή, εγώ τον Κασιδιάρη τον έβλεπα που μίλαγε στην τηλεόραση και γύριζε κι έλεγε «εγώ δεν τον ξέρω» και ο άλλος ότι «είναι τρελός», δηλαδή μου ήρθε να πάω εκεί να τον πιάσω από το λαιμό και να του πω «ρε κερατά, ποιος τους εκπαίδευσε γι’ αυτό το θέμα, ποιος τους έκανε να γίνονται δολοφόνοι; Πες μου ποιος; Εγώ; Εσύ τους έκανες και εσύ ο ίδιος αυτή τη στιγμή τους απαρνείσαι».

Οι διάλογοι που καίνε τη Χρυσή Αυγή

 ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 1

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 2

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 3

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 4

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 5 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 6

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 7 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 8

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 9

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 10

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 11

ΔΙΑΛΟΓΟΣ νο 12

Διαβάστε επίσης:

#TAGS MM