Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέος κύκλος διώξεων για την υπόθεση του Άκη

Νέος κύκλος διώξεων για την υπόθεση του Άκη
Ο φάκελος της υπόθεσης του Άκη Τσοχατζόπουλου φτάνει στο τέλος του και στη συνέχεια η όλη υπόθεση θα οδηγηθεί σε δίκη. Ποια είναι τα νέα στοιχεία της εισαγγελίας.

Ένα νέο κύκλο διώξεων, συμπληρωματικών απολογιών θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, με τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση να περνά σύντομα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, προκειμένου να δώσει την δική του εκδοχή για την σωρεία στοιχείων που προέκυψαν μετά την προφυλάκιση του.
 
Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων ο φάκελος θα κλείσει και θα οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία έχει στα χέρια της νέα στοιχεία που δείχνουν την ύπαρξη οκτώ off shore εταιρειών και όχι τριών όπως αρχικά είχε βρεθεί οι οποίες διακινούσαν το μαύρο χρήμα. Μάλιστα βρέθηκε άλλη μία εταιρεία με έδρα την Αόστα της Ιταλίας την οποία χειριζόταν ο Γιώργος Σαχπατζίδης και η εταιρεία αυτή έκανε το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η εισαγγελία έχει πλέον επαρκή στοιχεία για να στείλει την όλη υπόθεση στο δικαστήριο.

Οι ανακριτές της υπόθεσης προετοιμάζονται για τις συμπληρωματικές απολογίες και συντάσσουν τα ερωτηματολόγια, ταξινομώντας τα νέα στοιχεία της υπόθεσης.
 
Ήδη, έχει ζητήσει να δώσει συμπληρωματική απολογία ο προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Arcon Constructions, προκειμένου να δώσει την δική του εκδοχή για την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αντιμετωπίζει, καθώς τον περασμένο Απρίλιο, μετά την σύλληψη του, είχε επιφυλαχθεί για την απολογία του.
 
Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, μέσω της Arcon Constructions, έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου της οδού Δεινοκράτους από την off shore Bluebell, στην κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζόπουλου, αλλά και στην ανακαίνιση του νεοκλασικού της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του ακινήτου της οδού της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, που αγόρασε η off shore εταιρία Τorcaso και στη συνέχεια μεταβίβασε στη Μονή Βατοπαιδίου.
 
Η επιθυμία του κ. Οικονομίδη για συμπληρωματική απολογία είχε εκδηλωθεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά από την συμπληρωματική απολογία του εξαδέλφου του κ. Τσοχατζόπουλου και θεωρούμενου ως ανθρώπου «κλειδί» στην υπόθεση, επιχειρηματία Νίκου Ζήγρα, ο οποίος έδωσε στην ανάκριση επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση .
 
Πάντως, με απόφασή του, ο ανακριτής της υπόθεσης αρνείται την έξοδο από την φυλακή τόσο για τον κ. Οικονομίδη, όσο και για τον κ. Ζήγρα, τις δε επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνει και την αίτηση για αποφυλάκιση και της συζύγου του πρώην υπουργού Βίκυς Σταμάτη.

Α.Τσοχατζόπουλος μέσα από την φυλακή: Μου την έστησαν Παπανδρέου και ΝΔ – Πολιτική

Σε “απομόνωση” Άκης-Βίκυ στο Κορυδαλλό.Περιορισμοί και απαγορεύσεις στα επισκεπτήριά τους – Ελλάδα

 

Έτοιμος για αποκαλύψεις ο Άκης – “Γνωρίζω το ρόλο που έπαιξαν όλοι…” – Έγκλημα

 

Ο Άκης ”δίνει” τις υπογραφές Σημίτη Παπανδρέου και Λαλιώτη για τα υποβρύχια – Πολιτική

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε