Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο άνθρωπος «κλειδί» που έπεισε τον Ριζάι να παραδοθεί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας αξιωματικός της ΕΚΑΜ που είχε συλλάβει δυο φορές στο παρελθόν τον διαβόητο Αλκέτ Ριζάι ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον Αλβανό κακοποιό να λήξει την ομηρεία στις φυλακές Μαλανδρίνου και να παραδοθεί.

Το θρίλερ κράτησε σχεδόν 24 ώρες. Έληξε στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Αλκέτ Ριζάι με τη φράση «τέλος. Δεν μπορώ να πάω παρακάτω, ας το σταματήσουμε εδώ» έδωσε τέλος στην αγωνία.

Αυτή τη φορά, ο Ριζάι δεν απέδρασε με ελικόπτερο (όπως δυο φορές στο παρελθόν μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα). Τώρα, κρατούσε ομήρους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Είχε συνεργούς δυο συγκρατούμενούς του. Υποστήριξε πως είχε εκρηκτικά και δε θα δίσταζε να τα πυροδοτήσει και να τινάξει στον αέρα τις φυλακές Μαλανδρίνου. Αποδείχθηκε πως το μόνο που είχε ήταν ένα μικρό τρανζίστορ, τυλιγμένο με μονωτική ταινία, καλώδια και μπαταρία…

Ο Αλβανός κακοποιός είχε ζητήσει αυτοκίνητο για να αποδράσει με τους Αλβανούς συνεργούς του. Ο ένας ήταν στη φυλακή για ναρκωτικά και ο δεύτερος για ναρκωτικά, ληστείες, ανθρωποκτονία αλλά και για απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Λάρισας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις κρατούμενοι, έχοντας στην κατοχή τους δυο αυτοσχέδια μαχαίρια – λάμες και ισχυριζόμενοι ότι έχουν ποσότητα εκρηκτικών, έθεσαν σε ομηρία έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους οποίους περιόρισαν σε εσωτερικό χώρο των φυλακών, απαιτώντας να τους παραχωρηθεί αυτοκίνητο για να αποδράσουν.
Ένας από τους έξι ομήρους κατάφερε αργά το βράδυ του Σαββάτου, να διαφύγει της προσοχής των δραστών και να ξεφύγει.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης και κρίσεων της Αστυνομίας, με την κωδική ονομασία «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ».

Ενισχύθηκε η εξωτερική φρουρά των φυλακών με δυνάμεις από τη Φωκίδα και τον γειτονικών αστυνομικών διευθύνσεων, ενώ άνδρες της Ασφάλειας και ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος απέκλεισαν την περίμετρο των φυλακών και όλη την περιοχή.

Στο Μαλανδρίνο έφτασαν ομάδες της ΕΚΑΜ, πέντε ειδικοί διαπραγματευτές και ψυχολόγοι της Αστυνομίας, ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και άλλα κλιμάκια, ενώ διατέθηκε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Διαπραγματευτής της αστυνομίας άρχισε να μιλά στον Ριζάι για να τον πείσει να παραδοθεί. Και τότε, στο κάδρο μπήκε ο παλιός γνώριμος του Ριζά, ο αξιωματικός της ΕΚΑΜ, τον οποίο γνώριζε ο Αλβανός κακοποιός από… προηγούμενες «συναντήσεις» τους.

Ήταν εκείνος που με συνοπτικές διαδικασίες έκαμψε και την τελευταία αντίσταση. “Εντάξει, ας το λήξουμε τώρα», είπε ο Ριζάι και παραδόθηκε μαζί με τους δύο συνεργούς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου – Όμηρος που ξέφυγε: Ο Ριζάι κρατάει κάτι σαν εκρηκτικό μηχανισμό και οι συνεργοί του μαχαίρια

Πώς έπιασε τους ομήρους ο Ριζάι

Ολονύχτιο θρίλερ με τον Αλκέτ Ριζάι – Κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απειλεί να τινάξει στον αέρα τις φυλακές Μαλανδρίνου

Η εξομολόγηση της γυναίκας που εγκατέλειψε τα πάντα για τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι στην Τατιάνα!

Αποφυλακίστηκε η περιβόητη Σούλα του Ριζάι

Στην “υπηρεσία” του Αλκέτ Ριζάι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Μαλανδρίνο – Πιάστηκαν πριν βάλουν ναρκωτικά στη φυλακή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε