Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο διάλογος του αστυνομικού με τον 70χρονο που πυροβολούσε σε αμόκ στην εφορία Αγίας Παρασκευής

– Στην ταράτσα κατέφυγαν για να σωθούν υπάλληλοι και πολίτες
– Πυροβολούσε στα τυφλά με μια καραμπίνα
– Οι αστυνομικοί τον αφόπλισαν πριν τραυματιστεί κανείς
– Τι λέει στην κάμερα του NewsIt αυτόπτης μάρτυρας

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής στην οδό Γούναρη. Ένας ηλικιωμένος άνδρας μπήκε στις 10:30 και άρχισε να φωνάζει. Αρχικά δεν υπήρξε μεγάλη αναστάτωση. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας πήγαινε από τον 2ο στον 3ο όροφο αναζητώντας κάποια έγγραφα όπως έλεγε.

Λίγο αργότερα όμως πριν κανείς καταλάβει τι συνέβαινε ο άνδρας εμφανίστηκε να κρατάει μια καραμπίνα με κομμένη κάνη. Πήγε στον τέταρτο όροφο και άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά προκαλώντας πανικό.

Πυροβόλησε συνολικά 5 φορές και ξαναγέμισε. Τα σκάγια από το κυνηγετικό όπλο ευτυχώς έπεσαν στο ταβάνι και τους τοίχους του κτιρίου και δεν τραυματίστηκε κανείς. Τότε ο επικεφαλής των αστυνομικών του είπε:

– “Σε παρακαλώ μην ξαναπυροβολήσεις. Ασε την καραμπίνα γιατί παντρεύομαι την άλλη εβδομάδα”.
Και τότε ο 70χρονος του απάντησε: “Εντάξει”. Και παρέδωσε την καραμπίνα.

Ο άνδρας φορούσε παντελόνι παραλλαγής, φαιοπράσινη μπλούζα και μπερέ των ειδικών δυνάμεων και φώναζε πως θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από ένα ακίνητο που έχει στην κατοχή του. Είχε και ένα σημαιάκι που έγραφε Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως ο άνδρας παραληρούσε λέγοντας πως σήμερα είναι η επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας και της Δωδεκανήσου

Ενδεικτικό του πανικού που προκλήθηκε είναι πως υπάλληλοι της ΔΟΥ αλλά και πολίτες που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στο κτίριο βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα την πόρτα της οποία φρόντισαν να ασφαλίσουν μεταφέροντας έπιπλα.

Ευτυχώς κάποιοι αντέδρασαν ψύχραιμα και ενημέρωσαν την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο με μεγάλη δύναμη και απέκλεισε ολόκληρο το κτίριο.

Η τσάντα που είχε μαζί του και κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών τελικά όπως ανακάλυψαν οι πυροτεχνουργοί έκρυβε γκαζάκια και βόμβες μολότοφ, γεγονός που δείχνει ότι ο 70χρονος άνδρας είχε πάει αποφασισμένος για όλα…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε