Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο δικηγόρος και ο φανοποιός που… κορόιδεψαν την Τράπεζα

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI

Από το Σεπτέμβριο του 2010 κατάφεραν να “τσεπώσουν” πάνω από 52 χιλιάδες ευρώ!

Πρωταγωνιστές της απάτης, είναι ένας 44χρονος δικηγόρος και ένας 50χρονος φανοποιός που συνελήφθησαν στην Τρίπολη και τη Λακωνία.

Οι δυο τους είχαν καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 800.000 ευρώ, – ποσό που διερευνάται από πού το βρήκαν-
Μέσω αυτού του ποσού και χρηματιστηριακών συναλλαγών, μετατροπής νομισμάτων και προθεσμιακών καταθέσεων κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομα 52.500 ευρώ!

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος δικηγόρος είχε φτιάξει πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας του 50χρονου συνεργού του (του φανοποιού) και υποδυόμενος τον τελευταίο, άνοιξε τραπεζικό και χρηματιστηριακό λογαριασμό στην Τρίπολη.
Όλα αυτά, με τη σύμφωνη γνώμη του φανοποιού…

Κατέθεσε σταδιακά, χρηματικό ποσό των 800.000 ευρώ…
Παρουσιαζόταν με τα ψευδή στοιχεία και έκανε κινήσεις και συναλλαγές στους δύο λογαριασμούς, συναλλαγές μετατροπής νομισμάτων, προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς και χρηματιστηριακές συναλλαγές, από τις οποίες προκύπτει μέχρι τώρα, παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ποσού 52.500 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι, σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Τρίπολη και στη Λακωνία, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Τράπεζας, συνέλαβαν τους δύο συνεργούς, και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 64.000 ευρώ, που είχε κάνει ανάληψη ο 44χρονος λίγη ώρα νωρίτερα.

Από την Οικονομική Αστυνομία γίνεται λεπτομερέστερος οικονομικός και φορολογικός έλεγχος για την ανίχνευση των χρηματοροών και την προέλευση του χρηματικού ποσού των 800.000 ευρώ, όσο και των φορολογικών στοιχείων των συλληφθέντων, καθώς προκύπτει αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στο παρελθόν.

Και οι δύο θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών…

Διαβάστε ακόμα:

Μπήκαν “ποντικοί” και “έφαγαν” 200.000 ευρώ από τράπεζα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε