Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο «δράκος» της Πάρου ποζάρει στον τόπο του εγκλήματος

Ο «δράκος» της Πάρου ποζάρει στον τόπο του εγκλήματος
Τον προσήγαγαν με αστυνομικά αυτοκίνητα που τα σκούρα τζάμια τους δεν άφηναν περιθώριο να δει κανείς το πρόσωπό του. Τον κράτησαν σε υπόγειο κρατητήριο, για να μην μπορέσει κανείς… να έχει πρόσβαση εκεί.

Τον μετέφεραν στον εισαγγελέα φορώντας του κουκούλα που κάλυπτε όλα του τα χαρακτηριστικά… Ο Αχμέντ Βακάς, ο Πακιστανός που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό της 15χρονης στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, είναι αδιαμφισβήτητα το πιο πολυσυζητημένο άτομο της τελευταίας εβδομάδας.

Ωστόσο, το πρόσωπό του είδαν μόνο άμεσα εμπλεκόμενοι με τον χειρισμό της υπόθεσης: οι αστυνομικοί, οι δικηγόροι και οι ανακριτικές Αρχές που τον εξέτασαν.

 
Σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως για πρώτη φορά το πρόσωπο του δράστη, που ο ίδιος ομολόγησε την επίθεση σε βάρος του κοριτσιού. Τις φωτογραφίες είχε «ανεβάσει» ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook. Πολλές από αυτές μάλιστα έχουν τραβηχτεί στα ίδια βράχια, στα οποία επιτέθηκε στη 15χρονη!
 
Την ταυτοπροσωπία των φωτογραφιών με τον δράστη επιβεβαιώνουν οι Παριανοί και οι Πακιστανοί που τον γνώρισαν προσωπικά στην Πάρο. Και ζητούν, αν αποδειχθεί ότι το έχει κάνει, την παραδειγματική του τιμωρία…

φωτό από ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Η αποκάλυψη των στοιχείων του δράστη της συγκλονιστικής υπόθεσης που σημειώθηκε στις 22 Ιουλίου δεν φαίνεται να έχει σταματήσει τις συζητήσεις στο νησί. Πολλά λέγονται, ακόμη περισσότερα υπονοούνται, ενώ την ίδια στιγμή διατυπώνονται και ερωτήματα σχετικά με τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Πακιστανοί που εξακολουθούν να βρίσκονται και να εργάζονται στο νησί είναι πανικοβλημένοι. «Αυτό το κακό που προκάλεσε ο Αχμέντ, μας έχει καταστρέψει όλους μας. Αν το έκανε, να τιμωρηθεί. Ομως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε εγκληματίες. Προσπαθούμε να δουλεύουμε τίμια για να μπορούμε να ζούμε και να στέλνουμε στο Πακιστάν», μας είπε ένας. «Από την προηγούμενη Κυριακή δεν τολμούμε να κυκλοφορήσουμε μόνοι.
Είμαστε περισσότεροι από δύο κάθε φορά. Αν συμβεί κάτι, ο άλλος να ειδοποιήσει», μας λέει ο φίλος του.
 
Οι περισσότεροι μετανάστες απασχολούνται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κατά τους θερινούς μήνες. Τον χειμώνα, όποτε βρίσκουν μεροκάματο, δουλεύουν στα χωράφια. Μας διαβεβαιώνουν ότι προσπαθούν να διώχνουν «όσους προσβάλλουν και δημιουργούν κακό όνομα στους Πακιστανούς» και διηγούνται μια χαρακτηριστική ιστορία. Πριν από λίγο καιρό ένας συμπατριώτης τους έκλεψε μία κάμερα από έναν τουρίστα. Οταν το κατάλαβαν, τον υποχρέωσαν να την επιστρέψει και στον δράστη έβγαλαν εισιτήρια και τον έδιωξαν από την Πάρο.
 
Ακόμη και οι Πακιστανοί στις φυλακές Αυλώνα όπου οδηγήθηκε ο δράστης, του επεφύλαξαν… θερμή υποδοχή. Οταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον οδήγησαν σε κελί με άλλους κρατούμενους ομοεθνείς του, εκείνοι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν και να τον χτυπούν.
 
Με λόγια όπως «το έγκλημά σου προσέβαλε τον λαό μας. Ούτε το Ραμαζάνι δεν σεβάστηκες», τον έδιωξαν κακήν κακώς και ανάγκασαν τους σωφρονιστικούς να τον μεταφέρουν σε άλλη πτέρυγα. Σήμερα κρατείται σε απομόνωση, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.
 
Οι αποκαλύψεις για τον «Δράκο της Πάρου» έριξαν νερό στον μύλο της δράσης των ακροδεξιών στοιχείων, όχι μόνο στις Κυκλάδες, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με καταγγελίες μεταναστών, τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα, ενώ δύο Πακιστανοί νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.
 
«Την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθημερινά σχεδόν χτυπήματα ρατσιστών σε βάρος μεταναστών. Πολλές είναι και οι επιθέσεις που γίνονται, αλλά δεν καταγγέλλονται γιατί οι άνθρωποι φοβούνται πια», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας. «Εμείς καταδικάζουμε το γεγονός που έγινε στην Πάρο και θέλουμε να γίνει μια δίκαιη δίκη για να αποδειχθεί τι ακριβώς έγινε», καταλήγει ο Τζαβέντ Ασλάμ.
 
Φωτογραφίες στα βράχια της Χρυσής Ακτής, εκεί όπου λίγες ημέρες αργότερα θα προκαλούσε τον σοβαρό τραυματισμό της 15χρονης, έχει «ανεβάσει» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αχμέντ Βακάς. Αλλοτε μόνος του, άλλοτε με φίλους του, ο 19χρονος Πακιστανός παίρνει πόζες με φόντο διάφορα σημεία της Πάρου, είτε με τα ρούχα της δουλειάς είτε με πιο… επίσημη ένδυση.
 
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
Στο προφίλ του έχει φροντίσει να γνωστοποιήσει ότι ζει και εργάζεται στην Πάρο, αλλά και να αναφέρει το σχολείο από το οποίο αποφοίτησε στο Πακιστάν. «Παρόλο που είχε λίγους “φίλους” ήταν συνέχεια στο facebook», μας λέει ένας φίλος του από την Πάρο.
 
Κρίσιμη, αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 15χρονης που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Αττικόν». Το ότι τρεις εβδομάδες μετά η κοπέλα εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της χωρίς να το βάζει κάτω, αφήνει στους γιατρούς ψήγματα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Πηγή: Εθνος της Κυριακης

Διαβάστε επίσης:

Ο “δράκος” της Πάρου πόζαρε στον τόπο του εγκλήματος!

Η στιγμή του… ντου της Χρυσής Αυγής στο πλοίο που μετέφερε τον Πακιστανό – ΦΩΤΟ και VIDEO

Ζήτησε συγγνώμη και οδηγήθηκε στην φυλακή ο βιαστής της 15χρονης στην Πάρο

Το ψυχογράφημα του κτήνους της Πάρου

Σήμερα απολογείται ο «δράκος» της Πάρου – Κανείς δε θέλει να τον υπερασπιστεί

Προκαλεί μέσα από το κελί ο 21χρονος Πακιστανός – Καταγγέλει τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικό και έναν ντελιβερά!

Τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη του «δράκου» της Πάρου – Ήθελε να φύγει από τη χώρα και να πάρει λεφτά από τα κοινοτικά κονδύλια

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο “δράκος” της Πάρου – Σκόπευε να επιστρέψει στην πατρίδα του

Η ανατριχιαστική ομολογία του “δράκου” της Πάρου: “Τη χτύπησα στα βράχια γιατί αντιστάθηκε”

 
 
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε