Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Γιαγτζόγλου, η Ρούπα και η ληστεία – Θησαυρός στη γιάφκα και πολλά στοιχεία

Ο Γιαγτζόγλου, η Ρούπα και η ληστεία – Θησαυρός στη γιάφκα και πολλά στοιχεία

Την σύνδεση με την δεύτερη γενιά του “Επαναστατικού Αγώνα”, αλλά και την αλώβητη ομάδα που πλαισίωνε τον 29χρονο με τα “8 πρόσωπα”, προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μέσα από τα ευρήματα της γιάφκας της οδού Αλκαμένους.

Ο άνθρωπος με τις 8 ταυτότητες και κατά συνέπεια με τα αντίστοιχα στοιχεία και τα 8 διαφορετικά πρόσωπα, φέρεται να έχει σχέση τουλάχιστον με την δεύτερη γενιά του “Επαναστατικού Αγώνα” και κυρίως με την συμβία του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, καθώς έχουν στα χέρια τους ένα ιδιαιτέρως σημαντικό στοιχείο για την σύνδεση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου με την Π. Ρούπα.

Το πλαστό δελτίο ταυτότητας με το οποίο νοίκιασε την γιάφκα της οδού Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, φέρει τα στοιχεία ενός εκ των βασικών αυτοπτών μαρτύρων, στην δίκη του “Επαναστατικού Αγώνα” για το χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο στα γραφεία τις Τράπεζας τις Ελλάδος, το 2014.

Ο 29χρονος τα στοιχεία αυτά βέβαια τα βρήκε από την δικογραφία που είχε στα χέρια της εκείνη την εποχή η Πόλα Ρούπα.

Ωστόσο ο 29χρονος δεν φαίνεται να συμμετέχει στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη που οργάνωσε με νοικιασμένο ελικόπτερο η συμβία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές, ο 29χρονος ίσως είναι ο άνθρωπος που συνόδευσε την Πόλα Ρούπα στην ληστεία στο τραπεζικό υποκατάστημα, που βρίσκεται στο εσωτερικό προαύλιο του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, το Καλοκαίρι του 2015.

Τότε η συμβία του Νάκου Μαζιώτη είχε αρπάξει ποσό άνω των 100.000 ευρώ και είχε διαφύγει με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός της. Εξετάζεται λοιπόν από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο το ενδεχόμενο, ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο να μην είναι άλλος από των 29χρονο που συνελήφθη στην πλατεία Αττικής.

Επίσης στην γιάφκα της οδού Αλκαμένους βρέθηκαν πολλά κλειδιά από διαμερίσματα, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, για τα οποία οι αστυνομικοί ερευνούν την προέλευση τους καθώς πιστεύουν κυρίως για τα κλειδιά που ανοίγουν πόρτες διαμερίσματος, πως ίσως βρεθούν μπροστά σε μια νέα γιάφκα της νεοτρομοκρατίας.

Μεγάλη σημασία πάντως δίνει το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, στο φορητό υπολογιστή που βρέθηκε στο διαμέρισμα, αλλά και στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικά το Λάπτοπ θεωρείται σημαντικό για τους Αστυνομικούς, καθώς όταν καταφέρουν να το ανοίξουν πιστεύουν πως θα βρεθούν μπροστά σε ένα μικρο θησαυρό στοιχείων για το Ελληνικό Αντάρτικο Πόλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις