Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο “ξυλοδαρμός” ήταν “αντίσταση” και “μάχη” με τους αστυνομικούς – Το πόρισμα για τα τραύματα των συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Βελβεντό

Ο “ξυλοδαρμός” ήταν “αντίσταση” και “μάχη” με τους αστυνομικούς – Το πόρισμα για τα τραύματα των συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Βελβεντό

– Κατά τη διάρκεια της σύλληψης τραυματίστηκαν λέει η Αστυνομία
– Επικαλούνται μαρτυρίες αστυνομικών και φωτογραφίες από το σημείο της σύληψης
– Λένε ότι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία κρατούσαν όπλα και αφοπλίστηκαν σε μάχη σώμα με σώμα
Ξυλοδαρμό και βασανισμό καταγγέλουν οι γονείς των κατηγορούμενων
– Στις 12:00 οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ. ΑΣ

Το πρώτο μέρος της έρευνας της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων ολοκληρώθηκε και μάλλον τα δείχνει όλα… φυσιολογικά.

Η εικόνα των τεσσάρων συλληφθέντων μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβενδό της Κοζάνης με τα εμφανέστατα τραύματα σε όλο το πρόσωπο που προκάλεσε σοκ αλλά και τεράστιες αντιδράσεις δεν είναι παρά … μια συνηθισμένη εικόνα μετά από τέτοιου είδους συλλήψεις.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα μαυρισμένα μάτια, οι μώλωπες στο πρόσωπο και τα σκισίματα προήλθαν από τη μάχη των τεσσάρων με τους αστυνομικούς την ώρα της σύλληψης.


Αντιστάθηκαν δηλαδή, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χτυπήματα στο πρόσωπο για να τους ακινητοποιήσουν.

Οι πληροφορίες του newsit λένε μάλιστα ότι θα παρουσιαστεί και φωτογραφικό υλικό ώστε να πιστοποιηθεί ότι οι τέσσερις συλληφθέντες τραυματίστηκαν στο σημείο της σύλληψής τους και όχι αργότερα όταν ήταν οδηγήθηκαν στα κρατητήρια.

Στοιχεία που κατά την αστυνομία θα πιστοποιούν ότι δεν υπέστησαν βασανισμό….

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι πάντως μέσω επιστολής τους σε ότι αφορά στα χτυπήματα που υπέστησαν εμμ΄’εσως πλην σαφώς μιλούν για βασανισμό αναφέροντας:
“Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.”

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

“Ο γιος μου κακοποιήθηκε” καταγγέλλει η μητέρα του ενός συλληφθέντος – Ιατροδικαστική εξέταση θα ζητήσουν οι δικηγόροι τους

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε