Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο λογιστής ήταν σκέτη… λέρα! Εξαπάτησε 85χρονο εργολάβο με προβλήματα υγείας

Ο λογιστής ήταν σκέτη… λέρα! Εξαπάτησε 85χρονο εργολάβο με προβλήματα υγείας

Εκμεταλλεύθηκε τα προβλήματα υγείας ενός 85χρονου ευκατάστατου πρώην εργολάβου και επιχείρησε να του αποσπάσει λεφτά και ακίνητα. Ανάμεσα στους συνεργούς του και η οικιακή βοηθός του θύματος!

Μια απίστευτη υπόθεση εξααπάτης έρχεται στο φως μετά από έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ένας 59χρονος άνδρας επιχείρησε να εκμεταλλευθεί έναν 85χρονο πρώην εργολάβο, με σοβαρά προβλήματα υγείας, προκειμένου να του αποσπάσει λεφτά ακόμη και ακίνητα.

Ο 59χρονος συνελήφθη στα… πράσα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (07.02.2017), την ώρα που ήταν στην τράπεζα με σκοπό να εξαργυρώσει επιταγή 10.000€, για την οποία είχε προσκομίσει πλαστή εξουσιοδότηση. Στην απάτη δεν ήταν μόνος. Συνεργοί και συγκατηγορούμενοί του είναι μια 67χρονη, μια 55χρονη από την Ουκρανία που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός του 85χρονου, ένας 48χρονος Έλληνας, μια 50χρονη γυναίκα και ακόμη ένας άνδρας, η ηλικία του οποίου δεν είναι γνωστή. Οι πέντε συνεργοί δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Στην τράπεζα για να εισπράξει την επιταγή των 10.000 ευρώ, ο 59χρονος είχε προσκομίσει πλαστή εξουσιοδότηση, την οποία υποτίθεται πως είχε κάνει ο 85χρονος ώστε να εισπράξει το ποσό ως έξοδα νοσηλείας. Το θύμα έχει μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις και πλήθος ακινήτων στην ιδιοκτησία του. Και γνωρίζοντας, ως λογιστής του, τόσο την οικονομική του κατάσταση όσο και τα προβλήματα υγείας του, ο 59χρονος αποφάσισε να τον… “ξαφρίσει”.

Ωστόσο, από τις έρευνες που έγιναν από την αστυνομία προέκυψε ότι ο 85χρονος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν είναι σε θέση να λαμβάνει νομικά έγκυρες αποφάσεις.

Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε επίσης ότι η 67χρονη Ελληνίδα συνεργός είχε συντάξει ως συμβολαιογράφος ειδικό ανέκκλητο πληρεξούσιο, με το οποίο ο ηλικιωμένος εξουσιοδοτεί τον 48χρονο επίσης συνεργό, ως δικηγόρο του, προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά ακινήτου, ιδιοκτησίας της 50χρονης που επίσης εμπλέκεται, αντί του ποσού των 360.000 ευρώ.

Σε όλες τις προαναφερόμενες πράξεις συνόδευε τον ηλικιωμένο η 55χρονη Ουκρανή, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων επ’ ονόματι του συλληφθέντα και του ηλικιωμένου, ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, πλήθος κινητών τηλεφώνων καθώς και μία εικόνα που εμπίπτει στο Νόμο περί αρχαιοτήτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε