Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο… πονόδοντος μετέθεσε την απολογία Ριζάι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την προσεχή Δευτέρα θα απολογηθεί ο Αλκέτ Ριζάι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της απόδρασής του ίδιου και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν απών από το δικαστήριο την Τρίτη καθώς είχε πονόδοντο και δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Πρόβλημα είχε, όμως, και η συγκατηγορούμενη και σύντροφός του, Ασπασία Μετροπία, λόγω εισαγωγής στο νοσοκομείο της κόρης της, με αποτέλεσμα και η δική της απολογία να μετατεθεί για τη Δευτέρα.

Το ακροατήριο γέλασε με τη χιουμοριστική διάθεση του εισαγγελέα έδρας κ. Αγγελή που ανέφερε, μετά τη μετάθεση των δύο απολογιών για τη Δευτέρα, ότι την Κυριακή «κυκλοφορούν ελικόπτερα», καθώς η ημέρα της απόδρασης από τον Κορυδαλλό ήταν Κυριακή. Ο συνήγορος του Ριζάι ζήτησε από τον εισαγγελέα να καταθέσει αν έχει σχετική πληροφορία.

Η διαδικασία προχώρησε με τις απολογίες του Έρβις Στεφάνι και της αρραβωνιαστικιάς του Λούλε Μπλερίνα που είχαν συλληφθεί με τον Ριζάι στην επιχείρηση της αστυνομίας στο Γραμματικό, το Νοέμβριο του 2009. Ο Στεφάνι που έχει μακρινή συγγένεια με τον Ριζάι υποστήριξε πως έχει μετανιώσει που τον βοήθησε και ότι όταν πήγαν να επισκεφθούν το συγγενή του –ημέρα που συνελήφθησαν στο σπίτι που κρυβόταν ο Ριζάι– δεν είχε πει στην αρραβωνιαστικιά του ποιος ακριβώς θα ήταν ο… οικοδεσπότης τους.

Το γεγονός πως δεν γνώριζε τίποτα περισσότερο από το ότι θα επισκέπτονταν κάποιο εξάδελφο του αρραβωνιαστικού της, επιβεβαίωσε απολογούμενη και η Μπλερίνα η οποία είπε στους δικαστές πως αν και τόσο καιρό υποφέρουν εξαιτίας αυτής της επαφής τους «δεν θα κόψει και το κεφάλι του αρραβωνιαστικού της» για το λάθος του. Στην επισήμανση αυτή της κατηγορουμένης η πρόεδρος εξέφρασε την έκπληξή της «για την ψυχραιμία και την αγάπη σας!».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε