Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών στη δίκη των “Πυρήνων της Φωτιάς”

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών στη δίκη των “Πυρήνων της Φωτιάς”

Το δικαστήριο κρίνει αναγκαία την κατάθεση του κ. Χηνοφώτη, ο οποίος κλήθηκε για τις 10 Μαρτίου, καθώς προέκυψαν αντιφατικά σημεία στις περιγραφές των αστυνομικών.

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην δίκη των εννέα κατηγορουμένων νεαρών ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σχετικά με την βομβιστική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση έξω από το σπίτι του, στις 11 Ιουλίου 2009.

Το δικαστήριο κρίνει αναγκαία την κατάθεση του κ. Χηνοφώτη, ο οποίος κλήθηκε για τις 10 Μαρτίου, καθώς προέκυψαν αντιφατικά σημεία στις περιγραφές των αστυνομικών για ύποπτες κινήσεις ενός ατόμου έξω από το σπίτι του υφυπουργού, λίγο πριν την ενέργεια της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, το άτομο αυτό ήταν νεαρός με μπούκλες, ο οποίος φωτογράφιζε σπίτια στην περιοχή. Από τις πινακίδες της μηχανής του ο άνθρωπος αυτός εντοπίστηκε και σήμερα κατέθεσε στο δικαστήριο. Ωστόσο δεν ήταν νεαρός, ήταν μεσήλικας και δεν είχε μπούκλες. «Δυστυχώς έχω χάσει τα μαλλιά μου εδώ και πολύ καιρό» όπως είπε και ο ίδιος.

Ο μάρτυρας εξήγησε στην κατάθεσή του ότι είναι μεσίτης και ότι είχε λάβει εντολή από δύο μεσίτες – που έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο – του γραφείου που εργαζόταν να φωτογραφίσει ένα σπίτι, καθώς ήταν προς πώληση.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός, επικεφαλής των «επιτηρήσεων» τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009, στο σπίτι στο Χαλάνδρι που κατά την αστυνομία ήταν «γιάφκα» της οργάνωσης. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο νεαρό που είδε στις 21 Σεπτεμβρίου υφιστάμενός του, να βγαίνει από το επίμαχο διαμέρισμα και να πετά σκουπίδια στον κάδο, τα οποία οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να συλλέξουν. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι αργότερα πληροφορήθηκαν πως στις σακούλες εκείνες βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης.

Εκείνο το βράδυ, είπε ο μάρτυρας, οι αστυνομικοί παρέμειναν έξω από διαμέρισμα στο Χαλάνδρι μέχρι τις οκτώ. Όταν ρωτήθηκε από τον Εισαγγελέα γιατί δεν παρέμεινε κάποιος στο Χαλάνδρι, ο μάρτυρας απάντησε ότι είχε λήξει η βάρδιά τους και ήταν ώρα να σχολάσουν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε