Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι διπλές δολοφονίες της Καλλιθέας και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Οι δύο διπλές δολοφονίες που έγιναν η πρώτη τον Φεβρουάριο και η δεύτερη την περασμένη Τρίτη στην Καλλιθέα συνδέονταν τελικά μεταξύ τους. Ποιοι κρύβονταν πίσω από αυτές και πως κατέληξαν στα πρόσωπα κλειδιά οι αστυνομικοί.

Ένας 30χρονος Ειδικός Φρουρός της Αστυνομίας και τρεις άνδρες από την Αλβανία, ήταν τα θύματα ενός αιματηρού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο πλαίσιο αγοραπωλησιών κοκαΐνης, πακτωλού χρημάτων και ξυλοδαρμών, που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη σε μεζεδοπωλείο της Καλλιθέας, όπως αναφέρουν αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
 
Το δολοφονικό «ντελίριο» ξεκίνησε στις 03:30 τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου 2011, στην οδό Σόλωνος 83 στην Καλλιθέα, όταν το πολυτελές … αυτοκίνητο που οδηγεί ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, στο οποίο επιβαίνουν ως συνεπιβάτης ένας 31χρονος από την Αλβανία και ένας 25χρονος ομοεθνής του στο πίσω κάθισμα, δέχεται καταιγισμό πυρών από πολεμικό καλάσνικοφ. Ο δολοφόνος πυροβόλησε τουλάχιστον 23 φορές εναντίον τους. Ο Ειδικός Φρουρός που υπηρετούσε στο Α.Τ Ν. Σμύρνης, και είχε αποσπαστεί σε αυτό της Καλλιθέας, υπηρετώντας στην εξωτερική φρουρά των νέων γραφείων πολιτικού κόμματος στη Λ. Συγγρού, βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο 25χρονος που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο 31χρονος συνεπιβάτης του αυτοκινήτου, είχε αντιληφθεί τον δολοφόνο και τον συνεργό του, από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου, να τους προσεγγίζουν με μοτοσυκλέτα, πετάχτηκε έξω και τράπηκε σε φυγή. Οι δύο δράστες διέφυγαν με την μοτοσυκλέτα. Και τα δύο θύματα ήταν άοπλα και είχαν αιφνιδιαστεί σε τέτοιο βαθμό που δεν πρόλαβαν ούτε να σκύψουν όταν ο δολοφόνος άρχισε να τους «γαζώνει».

 
Ο φυσικός αυτουργός της διπλής ανθρωποκτονίας, όπως αναφέρουν αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Αττικής ήταν άλλος άνδρας από την Αλβανία, 31 χρόνων, και κίνητρο ήταν οι επιθέσεις που δέχονταν μέλη της ομάδας του, από τον 30χρονο Ειδικό Φρουρό και τους δύο Αλβανούς συνεργούς του, που άρπαζαν χρήματα αλλά και ποσότητες κοκαΐνης από αυτούς.
 
Ο 31χρονος Αλβανός που είχε καταφέρει να διαφύγει από τα δολοφονικά πυρά, διαπίστωσε ποιοι ήταν οι δράστες της δολοφονίας των φίλων του.

Με κάποιον τρόπο, και διάφορους «μεσάζοντες» κατάφερε και έκλεισε ραντεβού για γεύμα, με τον συνομήλικο δολοφόνο και τον 25χρονο συνεργό του, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης σε μεζεδοπωλείο της οδού Σοφοκλέους 182 στην Καλλιθέα. Το πρόσχημα της συνάντησης ήταν οι «διαπραγματεύσεις» και ο «συμβιβασμός» ανάμεσά τους. Πήγε εκεί μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του και κάθισαν στο τραπέζι μαζί με τους δύο υποψήφιους στόχους του. Αφού ολοκλήρωσαν το γεύμα, κάποια στιγμή ο 31χρονος τράβηξε ένα πιστόλι και πυροβόλησε αλλεπάλληλες φορές εναντίον των δύο αντιπάλων. Πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές τον καθένα, ενώ στη συνέχεια έδωσε και από μία «χαριστική» βολή στο κάθε θύμα του για να σιγουρευτεί για το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Ο δολοφόνος του Ειδικού Φρουρού και του 25χρονου Αλβανού, αν και είχε στην κατοχή του πιστόλι δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αιφνιδιάστηκε από τον δράστη, που είχε καταφέρει να εκδικηθεί τη δολοφονία των φίλων και «συνεργατών» του.

 
Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής κατάφεραν πολύ σύντομα να φτάσουν στα ίχνη του 31χρονου από την Αλβανία, ο οποίος από υποψήφιο θύμα έγινε σκληρός εκδικητής. Τον συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας και εκείνοι «μεσάζοντες», κλείνοντας ραντεβού μαζί του. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν σκληρό κακοποιό, ιδιαίτερα επικίνδυνο, ψυχοπαθητική προσωπικότητα, μανιώδη χρήστη κοκαΐνης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονίες που είχε διαπράξει το 2001 στην Αλβανία. Σε ηλικία 21 χρόνων είχε σκοτώσει δύο αδέρφια κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής.
 
 
 
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε