Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Οι ληστές ήταν αξιωματικοί της Αστυνομίας

ληστές αξιωματικοί

Οι δύο ανθυπαστυνόμοι, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, εμπλέκονται σε υπόθεση ληστείας 47χρονου Σύρου. Οι συνάδελφοί τους που τους συνέλαβαν έχουν στοιχεία πως οι δυο αξιωματικοί είναι ληστές!

Οι δυο αξιωματικοί κατηγορούνται ότι είναι οι ληστές στην υπόθεση αρπαγής και ληστείας σε βάρος ενός Σύρου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 47χρονος, αμέσως μετά την άφιξή του από τη Γερμανία στην Ελλάδα, οδηγώντας αυτοκίνητο στην Αττική Οδό με κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς Αθήνα, ακινητοποιήθηκε από άτομα που φορούσαν στολές, οι οποίες έμοιαζαν με αστυνομικές.

Οι δράστες, με την απειλή όπλων, μετέφεραν τον Σύρο σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου τον εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως αφαίρεσαν από το αυτοκίνητό του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνεργός σε φυλακή της Ρωσίας!

Από την έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση, εκτός από τους δύο αστυνομικούς και ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή στη Ρωσία.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν χθες, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πως “στήθηκε” η ληστεία

Οι δύο αστυνομικοί πληροφορήθηκαν από τον συνεργό τους που βρίσκεται φυλακισμένος στη Ρωσία ότι ο συγκεκριμένος Σύρος κάνει μεταφορές χρημάτων.

Ο Σύρος αναλάμβανε να μεταφέρει μια φορά το μήνα χρήματα από μετανάστες οι οποίο βρίσκονται στη Γερμανία σε συγγενείς τους στην Ελλάδα.

Καθώς τα δρομολόγιά του ήταν συγκεκριμένα οι αστυνομικοί έστησαν την επιχείρηση και “χτύπησαν” λίγο μετά την άφιξή του στην Αθήνα.

Το ποσό που μετέφερε εκείνη την ημέρα ο Σύρος ήταν 310.000 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις