Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι ληστές με τα μαύρα πίσω από την επίθεση;

Οι ληστές με τα μαύρα πίσω από την επίθεση;

Αντιτρομοκρατική: 21 άτομα συμμετέχουν στους “Πυρήνες της Φωτιάς”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Αντιτρομοκρατικής πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής είναι πολύ πιθανό να κρύβονται οι τρεις καταζητούμενοι για συμμετοχή στη συμμορία των ληστών με τα μαύρα. 

Βασικός λόγος είναι ότι δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν, όπως λένε, την προχειρότητα στη δράση τους, την παράδοση των μοτοσικλετών λίγα χιλιόμετρα μακριά από την επίθεση και το μίσος που δείχνουν οι 100 σφαίρες από τα Καλάσνικοφ.

 

Επιπλέον η Αντιτρομοκρατική με κουκουλοφόρους αστυνομικούς, σε μία κινηματογραφική σύλληψη, έπιασε 46χρονο γνωστό ληστή τραπεζών που υπάρχουν υποψίες ότι προμήθευε όπλα τύπου Καλάσνικοφ και Σκόρπιον και ρωσικές χειροβομβίδες στην “Σέχτα Επαναστατών”. Η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε τον ληστή μετά τις επιθέσεις της οργάνωσης τον περασμένο Φεβρουάριο όταν και αποφυλακίστηκε. Η πορεία των αντιτρομοκρατικών ερευνών έληξε χθες αλλά με άγνωστο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. 

Για την “χύτρα” της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” αρμόδια στέλεχη της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν ότι έχει αλλάξει ο κατασκευαστής βομβών της οργάνωσης καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη συνδεσμολογία. Αυτό σημειώνουν ότι έγινε μετά τις συλλήψεις κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση. «Φαίνεται ότι τα καταζητούμενα 6 μέλη της ίδιας ομάδας και περίπου 15 ακόμη, που συμμετείχαν στις ενέργειές της, δεν θέλουν να παραδοθούν ή να σταματήσουν” λένε υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

 

 

Τώρα η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “ΟΠΛΑ” (Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας) που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής προκάλεσε σύγχιση. Στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου δηλώνει ότι “μπορεί να είναι μία προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού”. 

Παρόλα αυτά οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οφείλουν να την εξετάσουν προσεκτικά αν και δεν φαίνεται να έχει το περιεχόμενο που περίμεναν, δηλαδή σκληρό ύφος που να δηλώνει “μίσος”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε