Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Οι ληστές… προτιμούν τους τουρίστες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μαζί με την τουριστική περίοδο ανοίγουν και οι… δουλειές συγκεκριμένης κατηγορίας εγκληματιών

Λίγο πριν το Πάσχα και με τα πρώτα γκρουπ των τουριστών να καταφθάνουν στην Αθήνα παίρνουν… μπρος και οι ληστές του κέντρου που χτυπούν στα πέριξ της Ακρόπολης, στους σταθμούς του μετρό και φυσικά στο “αμαρτωλό τετράγωνο” που σχηματίζουν οι πλατείες Ομονίας- Κάνιγγος – Καραϊσκάκη και Κουµουνδούρου.

Ανάλογα πότε “πέφτει το Πάσχα” ξεκινούν και τα κρούσματα εναντίον τουριστών… Δείτε την είδηση πέρυσι, το δελτίο συμβάντων μιας και μόνης ημέρας (29/3/2010) με θύματα τουρίστες:
“Δύο άτομα έπεσαν θύματα ληστών με διαφορά μεταξύ δύο λεπτών στα πέριξ της Ακρόπολης…
Πρώτο θύμα ένας άνδρας στη συμβολή Σοφοκλέους και Σωκράτους. Επτά ληστές έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν.
Ο άνδρας προσπάθησε να αντιδράσει και τότε ένας από τους ληστές τον απείλησε με μαχαίρι και τον ανάγκασε να τους παραδώσει 3.000 ευρώ που είχε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο.
Λίγη ώρα αργότερα στην οδό Αριστογείτονος μια ακόμη ομάδα ληστών επιτέθηκε σε έναν άνδρα. Οι τέσσερις ληστές έριξαν κάτω το θύμα και του άρπαξαν την τσάντα με το κινητό και το πορτοφόλι του.”

“Σε τρία χρόνια έχουν κλείσει 40 ξενοδοχεία στην περιοχή εξαιτίας της εγκληµατικότητας. Αυτό τα λέει όλα”, καταγγέλλουν στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο κ. Γιάννης Κόλλιας και η σύζυγός του Μαρία, ιδιοκτήτες δύο ξενοδοχείων κοντά στον σταθµό του Μεταξουργείου και στην οδό Μάρνη.

Στα θύµατα των διαφόρων “επιτήδειων” (κυρίως πορτοφολάδων και τσαντάκηδων) συγκαταλέγονται το τελευταίο διάστηµα και πελάτες µεγάλων πολυτελών ξενοδοχειακών µονάδων της Πλατείας Συντάγµατος και της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. “Μόλις προχθές ένας αµερικανός πελάτης… έχασε τοπορτοφόλι του στον πεζόδροµο τηςΕρµού, δέκαλεπτά αφότου βγήκε από το ξενοδοχείο”, λέει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος µεγάλης ξενοδοχειακής µονάδας στο Σύνταγµα.
Οι υπεύθυνοι στον τομέα του τουρισμού τονίζουν ότι η εγκληματικότητα αποτελεί, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, μια ακόμη μάστιγα που απειλεί τις θέσεις εργασίας χιλιάδων ανθρώπων…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε