Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οι συμμορίες της Γλυφάδας – Βάφτηκε με αίμα η κόντρα ελληνικής και αλβανικής συμμορίας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ανάμεσά τους δεκάδες συμπλοκές, με γυμνά χέρια, ξύλα, μαχαίρια και κατσαβίδια. Οι περισσότερες δεν είχαν καταχωρηθεί στα αστυνομικά βιβλία. Κι όμως οι… Συμμορίες της Ν. Υόρκης του Μάρτιν Σκορτσέζε είχαν μεταφερθεί στις γειτονιές της Γλυφάδας.

Μία ομάδα 10-15 νεόκοπων Ελλήνων, ηλικίας από 18 έως 23 χρόνων, έδιναν αιματηρά ραντεβού, με μία αντίστοιχη αριθμητικά και ηλικιακά, ομάδα Αλβανών. Έπαιζαν ξύλο μέχρι τελικής πτώσεως, μέχρι αναισθησίας. Πολύ αίμα, χωρίς θάνατο έως το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Λίγο πριν από τις 21:00, στην οδό Αρκαδίας, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Παύλου στη Γλυφάδα είχε δοθεί μία ακόμη αιματηρή μάχη. Οι νεόκοποι “στρατοί” μετά το τέλος της κάθονταν στα παγκάκια και συζητούσαν κομπάζοντας για τα λάφυρά τους.

Η ελληνική συμμορία καθόταν έξω από την εκκλησία, η αντίπαλη αλβανική είχε απομακρυνθεί λίγο, όταν δύο από τα μέλη της προσέγγισε με αυτοκίνητο. Κατά μια άλλη εκδοχή, οι Αλβανοί επιχείρησαν να φύγουν με αυτοκίνητο, με τους Έλληνες να επιδιώκουν τη συνέχιση της «μάχης» και να τους ακολουθούν. Όπως και να έχει ο 23χρονος Έλληνας, από τα ηγετικά στελέχη της δικής του ομάδας, ήρθε αντιμέτωπος και πάλι με τον 22χρονο από την Αλβανία, δυναμικό στέλεχος των αντιπάλων. Ουσιαστική διαφορά ότι ο δεύτερος, αυτή τη φορά, κρατούσε πιστόλι. Στη θέα του ο 23χρονος Έλληνας δεν φαίνεται να φοβήθηκε, και απευθύνθηκε απαξιωτικά στον κάτοχό του, αφού είχε παραβεί τους όρους του «πολέμου» τους, τουλάχιστον αναφορικά με τον προκαθορισμένο οπλισμό τους. “Καλά, αδε… είσαι και ήρθες με πιστόλι. Ρίξε αν έχεις αρ.., αν είσαι άνδρας” φαίνεται να του είπε ο 23χρονος Έλληνας, και εκείνος έριξε. Μία και μοναδική φορά. Η σφαίρα κατέληξε στο στήθος του Θοδωρή. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και ο σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, συνοδεία τουλάχιστον 30 νεαρών, όπου δύο ώρες αργότερα εξέπνευσε στα τραύματά του.

Το θύμα είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για ναρκωτικά και συμπλοκές τέτοιου τύπου, ενώ ο 22χρονος δράστης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για το βιασμό μιας νεαρής κοπέλας, και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Έμενε στη Βάρη και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε εξαφανιστεί από τα λημέρια της Γλυφάδας, ωστόσο αυτή τη φορά επέστρεψε θανατηφόρα.

Τα πρώτα δείγματα της θανατηφόρας εξέλιξης είχαν γίνει ορατά το περασμένο καλοκαίρι. Στις 22 Αυγούστου 2010, ο 22χρονος από την Αλβανία σε μία αντίστοιχη αιματηρή συμπλοκή, είχε καρφώσει κατσαβίδι στο μάτι ενός νεαρού Έλληνα. Το θύμα είχε νοσηλευθεί για περισσότερο από δύο μήνες σε νοσοκομείο και είχε υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις για να μη χάσει το μάτι του, το οποίο τελικά έσωσε με μεγάλη απώλεια όρασης όμως.

Μετά τη δολοφονία του Σαββάτου, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, κάλεσαν σχεδόν όλα τα μέλη των οικογενειών και από τις δύο πλευρές, σε μία προσπάθεια κατευνασμού, επιχείρησης “κατάπαυσης του πυρός”, χωρίς όμως να υπάρχουν πολλές θετικές ενδείξεις για αυτή.

Να σημειωθεί ότι βράδυ της δολοφονίας, άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο ενός συγγενικού προσώπου, μέλους της Αλβανικής συμμορίας, στο Κίτσι Κορωπίου. Περιστατικό που φαίνεται να συνδέεται με τη δολοφονία. Στο μεταξύ το βράδυ της Κυριακής, πληροφορίες ανέφεραν ότι εξελίχθηκε νέα συμπλοκή ανάμεσα στις δύο συμμορίες στην οδό Μυστρά στη Γλυφάδα. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τον 22χρονο Αλβανό δράστη, ενώ εμφανίζονται ανήσυχοι για τη συνέχιση αυτών των θανατηφόρων, όπως εξελίχθηκαν, συμπλοκών. Σήμερα, μάλιστα, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, αφού θα γίνει η κηδεία του 23χρονου, και φοβούνται το ενδεχόμενο κάποιος από τους φίλους του να παρασύρει και τους υπόλοιπους σε αιματηρά αντίποινα.

Νέα παιδιά “ξοδεύουν” άσκοπα τις ζωές τους…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε