Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Όλο το χρονικό της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων!

ΦΩΤΟΤΟΓΡΑΦΙΑ: sportrikala.gr
ΦΩΤΟΤΟΓΡΑΦΙΑ: sportrikala.gr

– Πριν από δυο μήνες το υπουργείο είχε ενημερωθεί ότι το τριήμερο αυτό επίκειται απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού
– Οι φρουροί είχαν εντολή να πυροβολήσουν στην ουρά όποιο ελικόπτερο εμφανιζόταν κοντά στις φυλακές
– Ο Βλαστός και ένας σεσημασμένος Αλβανός επιχείρησαν να ανέβουν στο ελικόπτερο
– Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους συνεργούς του Βλαστού και τους φρουρούς των φυλακών
– Έσπασε τα χέρια και τα πόδια του ο Βλαστός
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO

Αυτή τη φορά, ο βαρυποινίτης δεν κατάφερε να ανέβει στο ελικόπτερο και να αποδράσει! Το απόγευμα της Κυριακής, στις φυλακές Τρικάλων, έγινε απόπειρα απόδρασης αλά… Παλαιοκώστα. Μόνο που αυτή τη φορά ήθελε να αποδράσει ένας άλλος βαρυποινίτης, ο Παναγιώτης Βλαστός.

Μόνο που όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, τα σχέδιά του ήταν γνωστά στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πριν από δυο μήνες, το υπουργείο είχε ενημέρωση ότι το τριήμερο αυτό του Φεβρουαρίου, θα γινόταν προσπάθεια απόδρασης του Βλαστού. Και πριν από 10 μέρες, με κατεπείγουσα εντολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Καραγκούνη, τοποθετείται πλέγμα πάνω από το προαύλιο.
Όταν στις 17:10 το απόγευμα της Κυριακής το ελικόπτερο με τους συνεργούς του Βλαστού προσέγγισε το χώρο των φυλακών, οι επιβαίνοντες έριξαν γάντζο για να σηκώσουν το πλέγμα. Εκείνη την ώρα, στο προαύλιο βρίσκονταν ο Βλαστός και ένας Αλβανός, σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TRIKALAVOICE.GR

Και οι δυο επιχείρησαν να ανέβουν στο ελικόπτερο. Λέγεται ότι ο Βλαστός έφτασε μέχρι τα μισά της σκάλας, αλλά τότε η ανεμόσκαλα χτύπησε στο προστατευτικό δίχτυ και έπεσε στο προαύλιο, με αποτέλεσμα να σπάσει τα χέρια και τα πόδια του.

Όμως δεν προλαβαν γιατί οι φρουροί, που είχαν εντολή να πυροβολήσουν στην ουρά οποιοδήποτε ελικόπτερο προσεγγίσει τις φυλακές αυτές τις μέρες, ανοίγουν πυρ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από τα πυρά των αστυνομικών, το ελικόπτερο υποχρεώθηκε σε «βαριά» (αναγκαστική) προσγείωση δίπλα από τις φυλακές.

Συνελήφθησαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, ο πιλότος και τρεις Αλβανοί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλά για πιθανότητα να υπάρχει ένας τραυματίας από την ανταλλαγή των πυροβολισμών. Υπάρχουν πληροφορίες πως έχει τραυματιστεί ελαφρά και ένας φρουρός.

Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα πυρά των φρουρών τραυματίστηκε σοβαρά ο επίδοξος δραπέτης Παναγιώτης Βλαστός, κάτι που επιβεβαίωσε νωρίτερα στο NewsIt και ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, λέγοντας πως ο πελάτης του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών. Μέσω της τηλεόρασης του Alpha, ο κ. Ραγκούσης ζήτησε να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο, λέγοντας πως κακώς νοσηλεύεται στο ιατρείο των φυλακών.

Οι συνεργοί του Βλαστού είχαν νοικιάσει το ελικόπτερο από τον Ασπρόπυργο και κατέθεσαν ως σχέδιο πτήσεις το Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εμφανίστηκαν δυο ξένοι σαν πελάτες και μετά προφανώς υπό απειλή, ανάγκασαν τον πιλότο να κατευθύνει το ελικόπτερο στα Τρίκαλα.

Και όλα αυτά όταν πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκαν τα σχέδια των νέων «Πυρήνων» να επιχειρήσουν ομαδική απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», νοικιάζοντας ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων από τον Παναγιώτη Βλαστό

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βλαστός

Υπάλληλοι του Κορυδαλλού ύποπτοι για το όπλο του Βλαστού;

Αναπάντητα ερωτήματα για το θρίλερ του Κορυδαλλού – Τα σενάρια για το όπλο

Λεπτό προς λεπτό το θρίλερ του Κορυδαλλού – Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος κλειδί

Είχαν πληροφορίες αλλά το όπλο “πέρασε” στον Κορυδαλλό;

Βλαστός και “Πυρήνες” ήθελαν να αποδράσουν, κράτησαν όμηρους και έδειξαν ότι οι φυλακές Κορυδαλλού είναι ξέφραγο αμπέλι

Π. Βλαστός: “Δεν οργάνωσα εγώ την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε