Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οργίασε η εγκληματικότητα το τριήμερο

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν σταμάτησαν ούτε για κούλουμα οι ληστές. Τρεις νεκροί, σοβαροί τραυματισμοί, απόπειρα βιασμού, αρπαγή

και ληστεία Διευθυντή τράπεζας, καταγράφηκαν το τριήμερο της Αποκριάς έπειτα από δεκάδες ληστρικές επιδρομές και συμπλοκές σε Αττική και ελληνική περιφέρεια.

Στόχοι καταστήματα ψιλικών, ΠΡΟΠΟ, πρατήρια καυσίμων, σούπερ μάρκετ, ίντερνετ καφέ, περίπτερα, κρεοπωλεία, ταξί, διανομείς φαγητού, φαρμακεία, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κάβες ποτών, σε συνδυασμό με ληστείες περαστικών, εισβολές σε σπίτια και ένοπλες συμπλοκές.

Αιματηρά περιστατικά

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου στην Αγία Αννα Καλύμνου, στην περιοχή «Βαθύ», ένας 30χρονος Έλληνας πυροβόλησε με μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, που κατείχε νόμιμα, έναν 77χρονο συγχωριανό του. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου απεβίωσε δυόμιση ώρες αργότερα. Ο νεαρός δράστης μετά την πράξη του παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, όπου ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον 77χρονο, λόγω της μειωτικής συμπεριφοράς του απέναντί του.

Στην οδό Αγησιλάου στην Ομόνοια, δέκα άτομα ασιατικής καταγωγής μετά από φραστικό επεισόδιο με 34χρονο Έλληνα, τον μαχαίρωσαν στο δεξί μηρό και στα πλευρά. Αιτία της συμπλοκής, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν η παράνομη δοσοληψία ναρκωτικών ουσιών.

Και πάλι στην Ομόνοια, στη συμβολή των οδών Μαίζονος και Χίου, άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αλλοδαπό, υπήκοο Γεωργίας, 30-40 χρόνων. Στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός σε κρίσιμη κατάσταση, με τραύματα στην πλάτη και την κοιλιά.

Στην Αθήνα, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 18, βρέθηκε ένας άνδρας από την Αλβανία με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην κοιλιά. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου κατέληξε, ενώ οι αστυνομικοί μάζεψαν δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Στην Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Βεργοβίτσας και Τσοπανάκου, σε εγκαταλελειμένο σπίτι βρέθηκε πτώμα αγνώστου.

Επεισόδια, συμπλοκές, τραυματισμοί

Τα ξημερώματα του Σαββάτου στο φουαγιέ του τμήματος Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου γινόταν πάρτυ με πρωτοβουλία της Π.Α.Σ.Π, στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές και εξωπανεπιστημιακοί, ένας 27χρονος αρνήθηκε να πληρώσει ποτά που πιεί. Αποτέλεσμα ήταν να πιαστεί στα χέρια με δύο 25χρονους φοιτητές. Ο δράστης έβγαλε μαχαίρι τραυματίζοντας έναν από τους φοιτητές στον λαιμό και τον άλλο ελαφρύτερα, και να μεταφερθούν στο Π.Π.Γ.Ν. Ρίου Πατρών, όπου νοσηλεύονται  εκτός κίνδυνου. Ο δράστης αναζητείται.

Στο Μαρούσι, στο κλειστό γήπεδο Ο.Α.Κ.Α., ομάδα περίπου 100 οπαδών του Παναθηναϊκού, μπροστά από τη θύρα 3-5, επιτέθηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον της Α-542 ΔΙΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο Αστυνομικοί και να μεταφερθούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Στο Παραδήμη Ροδόπης, συνελήφθη 29χρονος Έλληνας, γιατί μεθυσμένος στην πλατεία του χωριού, απειλούσε με καραμπίνα έξι ανήλικους.

Στον κόμβο Ατσιποπούλου Ρεθύμνου, 32χρονος Έλληνας, μέσα από φορτηγό για άγνωστη αιτία πυροβόλησε στην 25χρονο άνδρα από την Ινδία, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα. Το θύμα νοσηλεύεται στην Μ.Ε.Θ. Γ.Ν. Ρεθύμνου σε κρίσιμη κατάσταση. 

Στην Ομόνοια, στην οδό Μυλλέρου 1, μέσα σε σπίτι για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συνεπλάκησαν τρία άτομα, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν με μαχαίρι. Δράστες και θύματα μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε δύο νοσοκομεία.

Μέσα στο λιμάνι του Πειραιά στην Πύλη 7, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ ατόμων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από άγνωστο αντικείμενο ένας άνδρας από την Ινδία και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Αρπαξαν Διευθυντή Τράπεζας

Στις 16:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την καταγγελία του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας στον Βόλο, στο 312ο  χλμ. Π.Α.Θ.Ε. (Κόμβο Βελεστίνου), τρεις δράστες δύο από τους οποίους ήταν ντυμένοι Αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, τον έβγαλαν με τη βία από αυτό και τον επιβίβασαν σε φορτηγό. Με την απειλή των όπλων, όπως υποστηρίζει το θύμα, τον οδήγησαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αναλήψεως στο Βόλο, όπου τον ανάγκασαν να τους ανοίξει τα δύο  Α.Τ.Μ., από τα οποία αφαίρεσαν 450.000 ευρώ.
Στη συνέχεια του έδεσαν τα χέρια με χειροπέδες και τον εγκατέλειψαν εκεί.
Το απόγευμα του Σαββάτου στο Στεφανοβικείο Μαγνησίας, κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο του διευθυντή της τράπεζας, ο οποίος μένει στη Λάρισα.

Τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Περαία Θεσσαλονίκης, τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ΑΤΜ της PRO-BANK το οποίο ήταν τοποθετημένο σε σούπερ μάρκετ. Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικά, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ανατραπεί και οι δράστες να το εγκαταλείψουν. Σε κοντινό σημείο συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος. Οι δράστες χρησιμοποίησαν και δύο φορτηγά, τα οποία εγκατέλειψαν εκεί. Στην Αρχαία Επίδαυρο, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν ξύλινη πόρτα περιπτέρου Δήμου Αρχαίας Επιδαύρου, μπήκαν μέσα και με χρήση οξυγόνου, παραβίασαν Α.Τ.Μ. Αγροτικής Τράπεζας, αρπάζοντας 23.180.

Απόπειρα βιασμού, ληστείες ηλικιωμένων

Στην οδό Μεσογείων στο Μαρούσι, στις 22:00 το βράδυ της περασμένη Παρασκευής άγνωστος πλησίασε μια 47χρονη, την ακινητοποίησε, την οδήγησε σε ερημικό σημείο και επιχείρησε να την βιάσει. Η γυναίκα αντέδρασε, τον κλώτσησε στα γεννητικά του όργανα, με αποτέλεσμα ο δράστης να εγκαταλείψει την φρικτή του προσπάθεια, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.
      
Το απόγευμα της Κυριακής στις Συκιές Θεσ-νίκης, στην οδό Έβρου 10, δύο άγνωστοι εισέβαλλαν στο σπίτι 80χρονης, από την οποία με τη βία άρπαξαν 15 ευρω.

Στην Κηφισιά, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 26, τρεις δράστες διέρρηξαν μονοκατοικία, όπου διαμένει 88χρονη Ελληνίδα και αφού την απείλησαν, της άρπαξαν διάφορα πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία λόγω του σοκ δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει την αξία τους.

Στον Αγ. Δημήτριο, στην οδό Λέσβου 19, άγνωστος μπήκε σε σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας και με την απειλή μαχαιριού, της άρπαξε 50 ευρω και προσωπικά της έγγραφα.

Στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Δελφών 101, τέσσερις πιθανόν αλλοδαποί, με την απειλή όπλων οδήγησαν  52χρονο Έλληνα σπίτι του  και αφού τον φίμωσαν και τον έδεσαν, άρπαξαν 1.500 ευρω και κοσμήματα.

Το βράδυ στον Εύοσμο, Θεσσαλονίκης 2 άτομα μπήκαν οπλισμένοι σε ψιλικατζίδικο και πήραν 150 ευρώ.

Την ίδια ώρα στα Πετράλωνα, 2 άγνωστοι μέσα στη μέση του δρομου απείλησαν περαστικό με μαχαίρι και του πήραν 150 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Στην Καλλιθέα, άγνωστος μπήκε σε κάβα και απείλησε τον ιδιοκτήτη και έφυγε με 500 ευρώ.

Στις 2 τα ξημερώματα στο Πόρτο Ράφτη, άγνωστοι, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο.

Στις 2.20 στην θεσσαλονίκη 4 άγνωστοι με κλεμμένο Ι.Χ. προσπάθησαν να ξηλώσουν ΑΤΜ της Τράπεζας «PRO-BANK»  από σούπερ μάρκετ.
Aκολούθησε καταδίωξη απο περιπολικά, το αυτοκίνητο ανατράπηκε και οι δράστες το εγκατέλειψαν. Λίγο αργότερα συνελήφθη ο οδηγός ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Στις 3 τα ξημερώματα στα ‘Ανω Λιόσια, 2 άγνωστοι, μπήκαν σε εστιατόριο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 6.000 ευρω.

Την ίδια ώρα στη Ρόδο, άγνωστος με την απειλή μαχαιριού, πήρε από ιδιοκτήτη περιπτέρου, 30 ευρώ.

Στις 6 το πρωί στο Παγκράτι, 3 άγνωστοι, σταμάτησαν περαστικό και με την απειλή μαχαιριού του πήραν 300 ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε