Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Όχι στο αίτημα Λαυρεντιάδη για αποφυλάκιση

Όχι στο αίτημα Λαυρεντιάδη για αποφυλάκιση

Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Proton Bank είχε επικαλεστεί λόγους υγείας για την αποφυλάκισή του.

Ο γνωστός επιχειρηματίας έχει προφυλακιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, κατηγορούμενος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας.

Με πολυσέλιδο βούλευμά του (αριθμ. 1327/13), το Συμβούλιο απέρριψε τους λόγους που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας στην αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους και διατάσσει την παραμονή του στις φυλακές.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης υποστήριζε ότι η προσωρινή του κράτηση είναι παράνομη, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής ενώ ήταν στη χώρα όταν συνελήφθη και ήταν διαρκώς στη διάθεση των αρχών και παράλληλα επικαλείτο, με σειρά ιατρικών βεβαιώσεων, λόγους υγείας που επιβάλουν την αποφυλάκισή του.

Εξάλλου, προθεσμία για τις αρχές Απριλίου, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, ζήτησε δια του συνηγόρου του και έλαβε από την ανακρίτρια κ. Χατζάκη, ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας, που κατηγορείται στην υπόθεση Λαυρεντιάδη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Δελατόλλα αφορά έμβασμα μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στην Κύπρο που φέρεται να έστειλε ο -καταζητούμενος για την υπόθεση- Πέτρος Κυριακίδης στον εκδότη, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη δικαιοσύνη.

Ο εκδότης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και έχει ήδη απαντήσει πως το επίμαχο ποσό αποτελούσε μέρος του τιμήματος που είχε συμφωνηθεί για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της εφημερίδας “Το Ποντίκι” στον Π. Κυριακίδη, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε συμμετοχές σε πολλά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απαντά ο Δελλατόλας για το σκάνδαλο της Proton Bank

Πέντε συλλήψεις για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Ο Κυριακίδης το… έσκασε στη Λατινική Αμερική ντυμένος παπάς!

Προφυλακίστηκε ο οικονομικός διευθυντής της Alapis

Κατάσχεση λογαριασμών και ακινήτων ακόμα και ύποτων για φοροδιαφυγή

Γνωστή δικηγόρος καταζητείται για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη

Κατάθεση φωτιά για την υπόθεση Λαυρεντιάδη – Εμπλέκουν δύο γνωστά πρόσωπα

Αποκάλυψη! Σε κουμπάρο του Λαυρεντιάδη που έπαιρνε δανεικά και αγύριστα από την Proton προσπάθησαν να αναθέσουν τον έλεγχο των Κυπριακών τραπεζών!

Στην πτέρυγα VIP στο ίδιο κελί με τον Λάκη Γαβαλά ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης – Καταπέλτης το κατηγορητήριο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε