Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

«Όχι» στον Σάββα Ξηρό για 5μηνη διακοπή της κράτησης του

Με ψήφους 2-1 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά απέρριψε το αίτημα του Σάββα Ξηρού να διακοπεί για πέντε μήνες η κράτησή του.

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» θέλει να διακοπή η κράτηση του για να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Συνοδεία ανδρών των ΕΚΑΜ και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Ξηρός έφθασε γύρω στις 9 το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά.

Ήταν φανερά καταβεβλημένος λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, στην κατάθεσή του τόνισε ότι κάθε φορά πηγαίνει για ένα πρόβλημα στο νοσοκομείο χωρίς να μπορεί η κατάσταση του να αντιμετωπιστεί σφαιρικά, ενώ ανέφερε ότι «ο εσωτερικός κανονισμός της φυλακής τις περισσότερες φορές βάζει φραγμούς στην όλη διαδικασία».

Ανέφερε επίσης ότι πέραν των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει στα μάτια και στα αυτιά, έχει οιδήματα και στα πόδια και μέχρι σήμερα οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να διαγνώσουν τι τα προκαλεί.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση του Σάββα Ξηρού. Τόνισε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις, καθώς μπορεί να έχει γίνει ο έλεγχος του φακέλου του κρατουμένου αλλά το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει αυτή η επέμβαση και πόσο χρόνο θα χρειασθεί η αποθεραπεία του.

Σημείωσε ότι ναι μεν προκύπτει η ανάγκη θεραπείας και επεμβάσεων αλλά όχι η ανάγκη συνεχούς νοσηλείας του. Υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη διάταξη για τη διακοπή της ποινής, εφαρμόζεται σε περίπτωση άμεσης και επείγουσας βλάβης της υγείας και ανέφερε ότι ο Σ. Ξηρός θα μπορούσε να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο, να κάνει τις επεμβάσεις που χρειάζεται υπό φρούρηση και στη συνέχεια να υποβληθεί αίτημα για κατ’ οίκον νοσηλεία.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ωτορινολαρυγγολόγου γιατρού, ο Σάββας Ξηρός που έχει βαρηκοΐα πρέπει να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο με εξειδικευμένα μηχανήματα, καθώς το ακουστικό του νεύρο ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει και μπορεί να επέλθει πλήρης κώφωση.

Από την πλευρά ο οφθαλμίατρος που τον παρακολουθεί από το 2005 τόνισε ότι αν ο Σάββας Ξηρός δεν οδηγηθεί άμεσα σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο για μεταμόσχευση στο ένα μάτι και αφαίρεση της σιλικόνης στο άλλο, η κατάστασή του θα χειροτερέψει, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή μέσα στη φυλακή δεν μπορεί ούτε να αυτοεξυπηρετηθεί και τον βοηθάει ο αδελφός του, που είναι και συγκρατούμενος του.

Το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση εξετάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Μαΐου. Η εκδίκαση της υπόθεσης τότε οδηγήθηκε σε αναβολή μετά από πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν υπάρχει γνώμη του νοσοκομείου Κορυδαλλού.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε