Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παλιοί ή νέοι τρομοκράτες; Που ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Παλιοί ή νέοι τρομοκράτες; Που ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

«Πρόκειται για κάτι καινούργιο-‘παλιό’ ή ‘υπολείμματα’ των Πυρήνων. Είναι μια απόπειρα αναβίωσης νέου αντάρτικου πόλης, ανεξάρτητα από την ‘ταμπέλα’ που θα τοποθετήσουν» υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηρίζουν την ενέργεια, «παρορμητική, ερασιτεχνική, υψηλού ρίσκου με απόλυτο τρομοκρατικό συμβολισμό στην επιλογή του στόχου, που ήταν το γραφείο του Πρωθυπουργού», ενώ συνδέουν την… απόφαση της επίθεσης με τα γεγονότα του τελευταίου 10ημέρου. Τα ίδια στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου θεωρούν ότι η επίθεση είναι απόρροια των αστυνομικών επεμβάσεων στις «βίλες», στην ΑΣΟΕΕ, της δίκης μελών του Επαναστατικού Αγώνα, της Συνωμοσίας και η σύλληψη δύο ακόμη ατόμων για συμμετοχή στη δράση της. Αντίστοιχες «παρορμητικές» ενέργειες, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ήταν η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια από τη Σέχτα Επαναστατών, με τους οποίους είχε ανοίξει διαδικτυακό «πόλεμο» και η επίθεση της… «ΟΠΛΑ» με τρία καλάσνικοφ στο Α.Τ Αγ. Παρασκευής μία μόλις ημέρα από την επικήρυξη των «ληστών με τα μαύρα» με 600.000 ευρώ.

Από το «κάδρο» των υποψήφιων ομάδων που θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από την επίθεση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, δεν μπορεί να αποκλειστεί η Σέχτα Επαναστατών η οποία στο παρελθόν είχε στο οπλοστάσιο της τόσο Καλάσνικοφ όσο και magnum. Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη επωνυμία ευθύνεται για δύο δολοφονίες και ένοπλες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα. Τυπικά δεν έχει συλληφθεί κάποιο από τα μέλη της, αν και αστυνομικές αναφορές έλεγαν πως πολύ πιθανόν κάποιοι να έχουν ήδη συλληφθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία», ερμηνεύοντας την απουσία της οργάνωσης εδώ και 2,5 χρόνια.

Υπάρχουν βέβαια και τα ηγετικά στελέχη του Επαναστατικού Αγώνα, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, οι οποίοι φυγοδικούν εδώ και μήνες καθώς είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου και από το προηγούμενο καλοκαίρι έχουν εξαφανιστεί μαζί με το ανήλικο παιδί τους.

Υπάρχει η οργάνωση ΟΠΛΑ που είχε εμφανιστεί μία και μοναδική φορά τον Οκτώβριο του 2009 με την επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος στην Αγία Παρασκευή, με τρία καλάσνικοφ που έριξαν 99 φορές, τραυματίζοντας 5 αστυνομικούς και έναν ιδιώτη.

Χωρίς προκήρυξη πάντως, «νομοτελειακά» μένει ανοικτό το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος, με βαρύ οπλισμό που φαίνεται ότι διαθέτουν, ο οποίος σε συνδυασμό με το θράσος και το υψηλό ρίσκο που δεν φοβούνται να πάρουν, να αποτελεί συνεχή απειλή.

Το καλάσνικοφ και το περίστροφο μάγκνουμ, είναι «καθαρά», δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια. Για το βλήμα από το 38άρι σπέσιαλ που βρέθηκε στην ταράτσα των γραφείων της Ν.Δ, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, τείνουν προς το ενδεχόμενο του «τυχαίου ευρήματος», καθώς δεν αποτελεί όπλο «σφραγίδα» κάποιας οργάνωσης, ενώ και η απόσταση των 80 μέτρων από την οποία έριξαν οι δράστες δεν φαίνεται πως είναι στο βεληνεκές ενός τέτοιου όπλου. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και το ειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμο για τον εντοπισμό οπτικοακουστικού υλικού από τις κάμερες τις περιοχής, αποτυπώματα, γενετικό υλικό, εξερεύνηση καμένου οχήματος, κάλυκες και βλήματα, αλλά και αναζήτηση επικοινωνιών από τις κεραίες εκπομπής κινητής και σταθερής τηλεφωνίας της περιοχής.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν ένα «βίντεο» διάρκειας 90 δευτερολέπτων από την προσέγγιση των δραστών, την επίθεση και την απομάκρυνσή τους. Οι δράστες έφτασαν με το αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Δοϊράνης και λεωφόρο Αμφιθέας, δύο από αυτούς βγήκαν από το όχημα, διένυσαν πεζή μια απόσταση 25-30 μέτρων στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, πυροβόλησαν και επέστρεψαν στο αυτοκίνητο. Η χρονική διάρκεια αυτών των κινήσεων ήταν ενάμιση λεπτό.
 
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, σχολιάζοντας τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις δήλωσε: «Προφανώς καταδικάζουμε την πρόσφατη βία στην Ελλάδα
Το θέμα των επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων αλλά και εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας απασχόλησε και την ενημέρωση από την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών καταδικάζει την πρόσφατη βία στην Ελλάδα, δήλωσε η Νούλαντ. Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να εκφράζουν τις απόψεις τους «διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για να καταφύγουν στη βία».

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο 29χρονος που είχε συλληφθεί για τρομοκρατία!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε