Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάνω από 10 λιμενικοί στο μεγάλο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων

Πάνω από 10 λιμενικοί στο μεγάλο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων

Τον Σεπτέμβριο του 2010 χρονολογείται η αφετηρία της πολυσύνθετης όπως εξελίχθηκε τελικά έρευνας για το μεγάλο “κονσόρτσιουμ” λαθρεμπορίας τσιγάρων

στο οποίο φέρονται ότι συμμετείχαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, μεταξύ των οποίων και ο ανώτατος αξιωματικός που αυτή την ώρα περνά από το Ναυτοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ολοκληρωθεί στο σύνολο της έρευνα, μεταξύ των κατηγορούμενων ο αριθμός των λιμενικών ίσως να ξεπεράσει τους 10, ενώ εξετάζεται ήδη και η πιθανότητα συμμετοχής και αστυνομικών της δυτικής Αττικής.

Ο μίτος της Αριάδνης άρχισε να ξετυλίγεται τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν μετά από πληροφορίες του Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, οργανώθηκε επιχείρηση της Ασφάλειας Λιμενικού σε αχανή αποθηκευτικό χώρο με κοντέινερς στην Ελευσίνα.

Έκαναν τα Στραβά Μάτια

Η επιχείρηση “στέφθηκε” με επιτυχία καθώς κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, αλλά κι από ένα… απρόοπτο! Φύλακας του κοντέϊνερ ήταν συνάδελφος των λιμενικών της Ασφάλειας, ο οποίος είχε στην κατοχή του καρτοκινητά τηλέφωνα, κάτοχος των οποίων εμφανίζονταν ο “πασίγνωστος” πλέον κι εξαιρετικά δημοφιλής στις διωκτικές αρχές … Κινέζος!

Άλλωστε, γι αυτό και η πληροφορία, η διαχείριση της οποίας ανατέθηκε στην Ασφάλεια του Λιμενικού, ήταν προέλευσης των Αδιάφθορων. Δεν ορρώδησαν προ ουδενός όμως οι επικεφαλής της έρευνας, οι οποίοι άφησαν το συνάδελφο τους ελεύθερο κι έκαναν προσαγωγή ενός Βούλγαρου, φύλακα κι αυτού της αποθήκης.

Την ίδια περίοδο διαπιστώνονταν όμως, ενώ ήταν γνωστό ότι στην περιοχή της Ελευσίνας δραστηριοποιούνται 4 μεγάλα κυκλώματα τσιγαράδων, ότι τ’ απανωτά χτυπήματα των ασφαλιτών του Λιμενικού ήταν σταθερά προσανατολισμένα κι εστιασμένα σε 2, ενώ κάποια στιγμή, “χτύπησαν” και διακίνηση εν πλω σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, που τώρα “ταξινομείται” στην κατηγορία των στοχευμένων δράσεων για ξεκάρφωμα κι έξωθεν καλή μαρτυρία.

Σ’ αυτό το διάστημα, ο ναύαρχος που τότε ήταν ήταν αρχιπλοίαρχος και ήδη είχε ξεμπερδέψει με την παλιότερη του 2007 κατηγορία για … εθελότυφλη ανοχή στη διακίνηση μεταναστών, ήταν επικεφαλής υπηρεσίας η οποία εξέδιδε κατάλογο με καθημερινά δρομολόγια και περιπολίες των σκαφών του Λ.Σ. (ΔΕΜΕΜ).

Τα Χριστούγεννα άλλαξε η ηγεσία, ακολούθησαν κάποιες εσωτερικές μετακινήσεις και το Μάρτιο γίνεται ένα ραντεβού στελέχους των Αδιάφθορων του Λιμενικού με αξιωματικούς του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ο τελευταίος σχεδόν εγκαθίσταται συο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και ξεκινά ο κύκλος των παρακολουθήσεων συνομιλιών σε άπταιστα ελληνικά, κινητών τηλεφώνων που έβγαιναν στον ίδιο κάτοχο. Στον … Κινέζο!

Με το I-2 και με το ΧΡ ξεκαθάρισαν ποιος αριθμός αντιστοιχεί και χρησιμοποιείται από ποιον κι έκτοτε ήταν πλέον θέμα χρόνου και προσφορότερης συγκυρίας για την “εκστρατεία” των συλλήψεων. Από εκεί λέγεται ότι έγινε ξεκάθαρη η συμμετοχή του ναύαρχου, ενός ακόμη πλοίαρχου κι ενός πλωτάρχη που είναι επικεφαλής σε νευραλγικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής Πειραιά , με το τελευταίο οι πληροφορίες να το φέρουν ως συλληφθέντα πριν από λίγη ώρα. Η σύλληψη του πλοιάρχου προσδιορίζεται προς το απόγευμα.

Πίσω όμως από την σχετική έρευνα, στην οποία εξετάζεται η εμπλοκή και αστυνομικών, αλλά και βαρόνων της παρανομίας, οι πληροφορίες σημειώνουν ότι βρίσκεται σε παράλληλη εξέλιξη άλλη μία, απείρως σοβαρότερη.

Διαβάστε επίσης: Υποναύαρχος και αξιωματικοί κάλυπταν μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε