Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παράταση κράτησης για τη δολοφονία Χατζηκωστή

Παράταση κράτησης για τη δολοφονία Χατζηκωστή

Υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές έως την εκδίκαση της υπόθεσής τους θα παραμείνουν Τάσος Κρασοπούλης και Έλενα Σκορδέλη, που κατηγορούνται για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή.

Την απόφαση έλαβε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, παρατείνοντας την κράτηση των δυο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» Άντη Χατζηκωστή. Η δίκη τους θα γίνει στις 7, 8, 9, 10 και 11 Ιουνίου 2010. 

Κρασοπούλης και Σκορδέλη δεν είναι οι μοναδικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία που συγκλόνισε την Κύπρο. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο Ανδρέας Γρηγορίου, που όμως νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και δε μπορεί να μετακινηθεί λόγω της κατάστασής του. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο και θα παρουσιαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 21 Απριλίου οπότε θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η κράτηση των δυο αδελφών παρατάθηκε γιατί -λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, που μπορεί να επιφέρει και ποινή ισοβίων- εάν οι κατηγορούμενοι αφήνονταν ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης, υπάρχει κίνδυνος μη προσέλευσής τους στο δικαστήριο και ενδεχόμενο προσάθειας επηρεασμού μαρτύρων.

Κρασοπούλης και Σκορδέλη αντιμετωπίζουν επτά κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών και πυροβόλου όπλου. Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. 

Διαβάστε επίσης
Για φόνο εκ προμελέτης η Σκορδέλη 
Σοκαριστική ομολογία για το καρτέρι θανάτου στον Άντη 
Στις φυλακές Λευκωσίας για τη δολοφονία του Α. Χατζηκωστή 
Τρεις τελικά οι κατηγορούμενοι της δολοφονίας Χατζηκωστή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε