Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πατέρας Μπουρζούκου: Στην οικογένεια είμαστε όλοι αναρχικοί

Πατέρας Μπουρζούκου: Στην οικογένεια είμαστε όλοι αναρχικοί

Ως ένα καλό παιδί και όχι τρομοκράτη, το οποίο βοηθούσε τους συνανθρώπους του περιγράφει τον γιο του, Ανδρέα – Δημήτρη ο Γιάννης Μπουρζούκος, συνταξιούχος αγιογράφος. Όπως λεει μαλιστα όλη η οικογένεια είναι αναρχικοί.

Ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1989 στο Χολαργό Αττικής και ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης.

Ο πατέρας του Γιάννης Μπουρζούκος είναι συνταξιούχος αγιογράφος.

Μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ περιγράφει τον γιό του ως ένα δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί.

«Οποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά του για να ταϊσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Ανδρέας. Εκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία».

Προσθέτει: «Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες; Εγινε μπαρούτι όταν του είπα ότι το πάνε κατά κει».

Για την ληστεία λέει: «Παρότι είχαν όπλα, περισσότερο για εκφοβισμό ήταν. Δεν νομίζω ότι ξέρει καν να χρησιμοποιεί όπλα. Οταν είχε γίνει αυτό στην Πάρο, μου είχε πει ότι αυτοί που το είχαν κάνει πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθιοι. Αν έχεις μια ιδεολογία και σκοτώνεις έναν άνθρωπο, ακυρώνεις την ιδεολογία σου. Αυτό μου έλεγε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δε λείπουν μόνο 4 – Ψάχνουν νέες γιάφκες κι άλλα μέλη των Πυρήνων – Τι έδειξε το κρησφύγετο στο Χαλάνδρι
 

Η Παυλίνα Νάσιουτζικ σπάει τη σιωπή της: “Ειμαι περήφανη για τον γιο μου”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε